Mequinensa, protagonista de la sortida del crèdit de síntesi de 1r d’ESO

El passat dia 22 de març els alumnes de 1r d’ESO vam anar a Mequinensa d’excursió per aprofundir en les activitats del crèdit de síntesi. El crèdit, Mequinensa: confluència de rius, pretenia aprofundir més en el projecte del riu al mar, i allí, en aquesta població, és on hi ha la confluència entre els tres rius: l’Ebre, el Segre i el Cinca.

Un cop vam arribar,  vam esmorzar davant el museu de La Mina,  que posteriorment vam visitar després de separar-nos en tres grups.

A les mines ens van ensenyar un recorregut on es veien màquines que es feien servir per extreure carbó de les betes, i també  hi havia uns maniquins que representaven com treballaven abans els homes allí. Mentre caminàvem per les galeries, ens anaven explicant com treballaven i com funcionaven les mines.

També ens van ensenyar i vam passejar pel Poble Vell i ens van explicar la seva història, per què ara està en ruïnes i el motiu pel qual es va construir un poble nou de Mequinensa.

A part de la mina i el poble, també vam anar a un museu on ens van ficar un video-resum de com es va destruir el Poble Vell i de com treballaven i vivien la seva gent. Després, ens van ensenyar uns quants quadres i algunes col·leccions i pertinences del pintor i escriptor local i amant del seu poble, Jesús Moncada.

En acabar les activitats, vam dinar al Poble Nou ben prop del riu i vam tornar a Lleida, per al dia següent continuar amb el crèdit de síntesi.

Laura Buide ( 1r ESO D)

L’aiguabarreig, la confluència dels rius a Mequinensa.

Àlbum fotogràfic