Convivència Nocturna pel Dipòsit del Pla de l’Aigua i el CaixaForum

El passat dimarts dia 29 d’octubre, l’alumnat i el professorat del Batxillerat Nocturn vam visitar el Dipòsit del Pla de l’Aigua i l’exposició interactiva “Experiment Any 2100”, al CaixaForum.

El Dipòsit del Pla de l’Aigua és el primer dipòsit d’aigües de la ciutat de Lleida, construït a finals del segle XVIII per garantir el subministrament d’aigua potable a la població.

Iniciat l’any 1784 i acabat 8 anys més tard, és subterrani i està cobert per sis voltes de canó que reposen sobre vint-i-cinc pilars. S’omplia de l’aigua provinent del canal de Pinyana, que es distribuïa a la població mitjançant sis fonts monumentals, algunes de les quals encara es mantenen al centre històric de la ciutat.
En acabar la visita, ens vam desplaçar, tot fent una passejada pel casca antic, cap al CaixaForum. Allí, amb l’exposició “Experiment Any 2100”, vam passar una bona estona fent-nos una idea de com pot ser el nostre món en un futur no molt llunyà: canvis en la població, conseqüències del canvi climàtic… i altres aspectes molt interessants.

Vam gaudir, doncs, d’una agradable jornada cultural i a la vegada lúdica que ens va ajudar a conèixer-nos tots plegats una mica més i a potenciar el bon ambient que es viu al Nocturn.