Arrenca l’inici de curs del Batxillerat nocturn amb una xerrada sobre periodisme.

La conferència ha estat a càrrec de Carles Gòmez, representant del Col·legi de Periodistes de Catalunya, implicat des de fa molts anys en diversos projectes periodístics a Catalunya Ràdio, Ràdio Tàrrega, la Diputació de Lleida, Fira de Tàrrega, i Nova Tàrrega entre altres.

Aquest dijous dia 15 de novembre de 2020, l’Institut Màrius Torres de Lleida ha acollit la
presentació de forma presencial d’una xerrada de formació complementària dins de la
dinàmica educativa d’aquest centre públic amb motiu de l’inici de curs 2020-2021. La
dissertació ha anat dedicada al periodisme, la comunicació i les xarxes socials.
Un grup d’estudiants de 1r de Batxillerat nocturn ha presenciat aquest esdeveniment en una aula per comprendre millor com és la tasca i missió dels professionals del periodisme, en una xerrada impartida per un conegut periodista en representació del Col·legi de Periodistes, en Carles Gómez, que ha relatat la seva trajectòria periodística, fent una pinzellada general sobre la professió de periodista, les característiques i diferents formes de comunicar, atenent a la deontologia professional.
La xerrada ha servit per despertar l’interès sobre els diferents tipus de periodisme que tenim actualment i també per aprendre a detectar les “fake news” que s’estenen a les xarxes socials i a determinats diaris digitals que fan anti-periodisme. També s’ha parlat amb els alumnes assistents del periodisme davant la revolució digital i l’aparició de xarxes socials com ara Twitter, Facebook, WhatsApp o TikTok. La xerrada ha estat tot un èxit.

Josep Maria Castells Benabarre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>