TROBADA DE PROFESSORS DEL PROJECTE ERASMUS+ A GUIMARAES

Afortunadament, amb la pròrroga per un any més del nostre Projecte Erasmus+ “Manifold  Europe –Cultural diversity and integration-”, i després de mesos sense poder viatjar, els professors implicats en el projecte de les escoles participants vam poder assistir a la trobada que va tenir lloc del 17 al 21 d’octubre a l’Escola Secundária Martins Sarmento de Guimaraes (Portugal). En aquest esdeveniment hi van participar, a més de l’escola amfitriona, les escoles següents: “Polytechnischen Schule Schwaz” d’Àustria, “Sint-Joriscollege” d’Holanda, “Sinav Koleji” de Turquia i el nostre institut. Malauradament, l’escola “Punkalaitumen  KeskusKoulu” de Finlàndia no va poder participar-hi per motius pandèmics. La comitiva global va ser de nou professors que es van afegir als set professors amfitrions. 

Un cop feta l’acollida el diumenge al vespre, es van fer diverses activitats durant els tres dies posteriors. Dijous les diferents comitives van tornar als seus països d’origen. 

Dilluns al matí es va fer la rebuda formal a la sala d’actes de l’escola portuguesa. Un parell d’alumnes van obrir l’acte interpretant dues peces musicals on van incloure el tradicional “fado” portuguès. Seguidament, van parlar el coordinador portuguès i la directora de l’escola Ana Maria Silva. Per tancar l’acte, les alumnes de l’equip Erasmus, van preparar jocs interactius amb el professorat per trencar el gel i intercanviar experiències. A continuació, la comitiva es va desplaçar a l’Ajuntament de la ciutat on la Consellera d’Educació Adelina Pinto ens va donar  la benvinguda i ens va comentar aspectes educatius de la ciutat. 

Ja de retorn a l’escola, vam visitar les seves instal·lacions i vam participar al seminari formatiu “Refugees and Immigration” impartit per una integrant de la Fundació JRS (Jesuit Refugee Service). En acabar, els alumnes estudiants de cuina ens van preparar un dinar d’acollida. 

A la tarda, vam visitar el patrimoni històric de la ciutat, amb visita inclosa al castell de Guimaraes (íntimament lligat a la fundació de Portugal) i vam ascendir al “Monte Penha”. 

Al vespre, els professors amfitrions ens van preparar un sopar d’agermanament al recinte de l’escola que ells mateixos van preparar i que va finalitzar amb un tast de vins portuguesos. 

Dimarts al matí ens vam traslladar a Vila da Conde, a la zona de la costa, per conèixer una mica  més la història de Portugal amb la visita al Museu “1500s Portuguese” que incorpora la “Nau  quinhentista” (vaixell del segle XVI). 

Ja després de dinar, vàrem fer la reunió de treball per parlar de les mobilitats i activitats pendents que no s’han dut a terme per culpa de la pandèmia, i per organitzar la trobada amb  alumnes que es farà al nostre institut el pròxim mes de maig. 

Al vespre després de sopar, el grup “Folcrórico Ceifeiras de Gondar” ens va fer una mostra de música i danses tradicionals portugueses. 

Dimecres vam dedicar el dia a conèixer una de les principals activitats productives de la zona, l’elaboració del vi. Ens vam desplaçar a la zona de Régua per visitar la “Douro Vinhateiro” considerada Patrimoni Mundial i fer un passeig en barca pel Duero per veure les vinyes distribuïdes al llarg de la vall. A la tarda, per acabar d’entendre tot el que envolta el món de la producció del vi, vàrem visitar una bodega, on ens van explicar tot el procés d’elaboració fins  que arriba al consumidor. 

Al vespre, vam fer l’intercanvi de vestits tradicionals que exposarem als vestíbuls de les escoles respectives, i vam fer el sopar de comiat, tot esperant retrobar-nos de nou amb l’objectiu fixat a la trobada amb alumnes que farem al mes de maig amb el desig que no empitjori la pandèmia i es pugui dur a terme.

Manel Sánchez, professor de Tecnologia i responsable del Projecte Erasmus+ al centre

A continuació podeu veure diverses imatges i un vídeo de la trobada:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>