Els Lego Màsters a la final mundial de la WRO a Tailàndia

 

El passat cap de setmana, 15 i 16 de setembre, Platja d’Aro ha acollit la final espanyola de la competició de robòtica educativa World Robot Olympiad (WRO) 

Aquesta competició, que s’organitza en diferents categories en funció de l’edat dels participants, proposa que nois i noies de 7 a 18 anys construeixin un robot innovador que superi un determinat repte. Els participants s’organitzen en petits equips de dues o tres persones i tenen un entrenador que els guia, assessora i encoratja durant la fase de preparació i aprenentatge. L’entrenador, en canvi, es converteix en un observador més el dia de la pròpia competició, ja que no pot comunicar-se de cap manera amb els participants.

En el torneig els nois i noies disposen d’un parell d’hores per a construir el robot amb què hi participaran i realitzen 5 rondes en què intenten obtenir el màxim nombre de punts resolent el repte plantejat. D’aquestes cinc rondes, se n’extreu la puntuació final en calcular la mitjana aritmètica de les tres rondes amb major puntuació.

El passat mes de juny, i comptant amb l’acompanyament d’en Jordi Trilla com a entrenador i de la Montse Miralles, 4 equips d’alumnes de 3r d’ESO van competir en la WRO Lleida, organitzada per l’empresa Engijoc a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida. En aquella ocasió, si bé tots els nois i noies del nostre institut van participar amb determinació i aplicant els conceptes i valors treballats, un dels equips, l’integrat per en Raul Filip i la Xènia Zamora, va guanyar la competició en la categoria Junior i va obtenir, així, el dret a participar en la final estatal de la WRO 2018.

En aquests darrers tres mesos d’ençà de la WRO Lleida, la Xènia i en Raul han estat treballant i millorant el disseny del seu robot, fent-lo molt fiable, i desenvolupant una estratègia per a la final de Platja d’Aro.

El dia de la final els Lego Màsters, competint amb 20 equips més provinents de tot el territori espanyol, van construir el seu robot amb agilitat i van poder mostrar la solvència del mateix en les diverses rondes plantejades. Com a resultat, van obtenir un meritori segon lloc en la classificació general.

Els tres primers equips classificats en la final espanyola han obtingut l’accés a la final mundial WRO 2018 i, per tant, els Lego Màsters estan cridats a competir entre els dies 16 i 18 de novembre a Chiang Mai (Tailàndia).

Us deixem l’enllaç següent per si us ve de gust donar un cop d’ull al destí que els espera: WRO – 2018 Thailand

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>