Sortida de 1r d’ESO a St. Llorenç de Montgai

El dijous 10 de novembre, els alumnes de 1r d’ESO vam anar a St. Llorenç de Montgai a veure el Camp d’Aprenentatge de la Noguera.

És un espai únic pel seu fantàstic i bell entorn que vam gaudir al màxim gràcies al sol que ens va acompanyar durant tot el dia i que va fer que les temperatures no baixessin gaire.

Després d’esmorzar i caminar una estona, vam arribar al Camp d’Aprenentatge on ens vam dividir en dos grups per treballar les dues grans etapes de la Prehistòria: El Paleolític i el Neolític. Durant el matí vam consolidar els nostres aprenentatges amb les explicacions i els materials que les nostres monitores ens van ensenyar, vam poder tocar eines, veure com s’ho feien per a poder aconseguir i emmagatzemar les provisions tan importants per a poder sobreviure, vam veure reproduccions de la roba, calçat i fins i tot complements com penjolls, collarets i amulets. També vam poder entrar a unes tendes Paleolítiques fetes amb pells que reprodueixen les que es van trobar a un jaciment francès i a una cabana Neolítica feta amb fusta, pedra i branques d’olivera.

Una vegada fet això, vam excavar amb les nostres pròpies mans un jaciment. Així vam comprovar com és la feina d’un arqueòleg i com a partir de les seves troballes s’interpreta la vida dels nostres avantpassats.

A la tarda ens vam anar per feina i tota la teoria apresa la vam posar a la pràctica!! Posant-nos a la pell dels homes i dones prehistòrics vam pintar damunt una paret que imitava la d’una cova i, només utilitzant els nostres dits i la nostra imaginació vam crear escenes de caça amb pintura feta a base d’aigua i pigments naturals extret de minerals.

Una vegada fet això, ens vam traslladar a la part del campament dedicada a la talla de pedra i només amb una peça de sílex, un còdol de riu, unes ulleres i uns guants vam realitzar una punta de fletxa dentada que ben afilada seria capaç de tallar qualsevol cosa!

Ha estat fantàstic poder comprovar com els homes i dones prehistòrics podien viure i sobreviure gràcies i només als elements que els hi proporcionava la natura!!

Fotos Sant Llorenç de Montgai

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>