Sortida de 2n d’ESO a la part alta del Canal d’Urgell i al Museu Trepat de Tàrrega

Dimarts 24 de novembre l’alumnat de 2n d’ESO va realitzar una ruta per la part alta del Canal d’Urgell. L’itinerari seguit constava de les parts següents:

− Captació d’aigua a través del riu Segre, casa de comportes i assut de Ponts, al terme municipal del Tossal.
− Accés dins del canal a l’alçada de Marcovau, per tal d’accedir a la boca d’entrada del túnel de Montclar, de 4.917 m de longitud.
− Pont de ferro d’Agramunt, aqüeducte que salva el riu Sió.
− Terraplè de Castellserà.

Val a dir que, prèviament a la sortida, des de l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell, ECCU, van venir al centre a fer unes xerrades per tal d’introduir-nos en el tema.

Havent dinat, es va visitar el Museu Trepat de Tàrrega, tot fent un viatge pel túnel del temps i descobrint el procés de producció dut a terme per a la producció de maquinària agrícola.

Seguidament, van realitzar un taller de Mecànica en grups de 4, en el qual van construir màquines presents a la fàbrica J. Trepat amb peces Lego, aprofundint en els mecanismes de funcionament d’aquestes màquines, connectant-les a un sistema d’embarrat per tal d’accionar-les.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>