ArtesA2O guanya la First Lego League Lleida 2018

Aquest dissabte l’INS Els Planells va participar un cop més a la First Lego League Lleida, en aquesta ocasió amb els ArtesaA2O, els alumnes de 4t d’ESO que cursen l’optativa de Tecnologia. El repte de la FLL d’aquest any era Hydrodynamics, en el que els alumnes havien d’investigar el cicle humà de l’aigua. El nostre equip va proposar millorar la gestió pública de l’aigua a Artesa en el conjunt del seu cicle, a través de tres propostes: potabilització (afegint una regulació del pH i un canvi en el sistema de cloració), distribució (instal·lant comptadors intel·ligents a les cases i als carrers per controlar els consums i detectar fuites) i depuració (recarregant un aqüífer a la zona d’Artesa amb l’aigua de la depuradora).

Aquest projecte, que els nostres alumnes van presentar de forma molt engrescadora, juntament amb el comportament del robot en les tres rondes que es van disputar, va permetre als ArtesA2O convertir-se en guanyadors del certamen amb el 1r Premi Fundació Scentia, que garanteix el passi a la final estatal que tindrà lloc a Logronyo els dies 10 i 11 de març. A més, també van rebre el Premi GFT al Comportament del Robot, al obtenir la puntuació màxima (180 punts) en la segona ronda.

Aquest any participaven a la FLL Lleida més de 270 joves de 28 col·legis de les comarques de Lleida, Tarragona, Barcelona, Andorra i Saragossa. L’altre equip classificat a la FLL Lleida per a la final estatal va ser l’Hidro-Pallars, de la Pobla de Segur, que proposava un sistema per obtenir aigua potable per a tothom a través d’una destil·ladora d’aigua fabricada únicament amb fang.

L’ambient festiu, d’aprenentatge i de cooperació va ser, un cop més, la tònica del concurs. Vam viure una jornada emocionant i memorable que no hagués estat possible sense el treball desinteressat dels voluntaris (en forma d’organitzadors, àrbitres, floaters, etc.), que van fer que la nostra participació fos fluïda i molt divertida. Des d’aquí volem donar-los-hi les gràcies, així com aplaudir la gestió de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, que un cop més va superar amb nota el repte d’organitzar la multitudinària trobada.

Enhorabona a l’equip ArtesA20 per la increïble tasca realitzada; als entrenadors, Jordi Trilla i Montse Miralles, per superar-se any rere any i aconseguir esperonar els nostres joves; i, finalment, però no menys important, gràcies a tots els que ens vau acompanyar en aquella jornada (familiars, amics, ex-alumnes, professorat…), sou la comunitat que alimenta d’energia l’equip. Ens veiem a Logronyo!

Galeria fotogràfica de l’assaig a l’INS (23-2-18)

Assaig FLL a l'Institut

Galeria fotogràfica FLL Lleida 2018

FLL Lleida

Històric de la participació a la FLL

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>