Jove revolucionària

Alba Martínez Alamillo

Dimecres, 23 de maig de 2018

L’Annabel Ricard és una adolescent de 17 anys de Balaguer. Té un compte que consisteix en publicacions feministes anomenat @r3volucionfeminista. Té més de 48.000 seguidors (i els que queden).

Hola Annabel, què tal estàs?
Estic una mica nerviosa, mai m’han fet cap entrevista.

Tranquil·la, sempre hi ha un primer cop per a tot. Comencem: Com se’t va ocórrer la idea de crear-te un compte com aquest?

Sonarà una mica malament, però arran d’una violació que va passar a principis d’octubre de l’any 2016 vaig començar a parlar sobre aquest tema amb una amiga i, després, va sortir el feminisme. Total, que va sorgir la idea i al dia següent ja tenia l’Instagram creat.

I què n’opinen els teus pares?

No puc mentir, no? Se’n van adonar fa ben poc. El meu pare em va dir que deixés de perdre el temps perquè no arreglaria res i que havia de deixar de ser “tant radical”. A la meva mare li va semblar bé, però suposo que ja s’ho esperava perquè cada vegada que sortien notícies relacionades en feia algun comentari.

Com vas reaccionar en veure la crescuda tan forta de seguidors?

Doncs, sincerament, mai pensava que podia arribar a 48 mil seguidors. És a dir, al principi, només em seguien amics i gent coneguda i en veure que anava creixent va ser un: “potser sí que puc conscienciar des d’aquí la gent”.

I quant temps creus que seguirà obert el teu compte?

Per part meva, fins que no hi hagi la igualtat real.

Creus que has ajudat la gent del teu entorn? Com?

És de lògica que la lluita es fa al carrer però, gràcies a Internet, es parla d’això i se’n consciencia, o sigui que tot comença per fer veure que les violacions, els assetjaments, el fet que facin comentaris… és dolent. Suposo que gràcies a la pàgina s’obren ments.

Però sempre ho has reconegut públicament, als teus pares, amics, companys de classe, professors…?

Doncs, al principi, només em seguien amics i amigues. Però, a principis de 2017,em va començar a seguir gent que veia a l’institut però amb qui no tenia cap mena de relació i va ser una mica vergonyós. Però després ja va ser un: “Suposo que en deuen ser conscients i no em seguiran per burla”. Al mateix institut vaig penjar cartells de frases amb el nom del compte d’Instagram. M’és igual qui em segueixi mentre sigui per això.

Has conegut gent nova?

Sí, he conegut gent i he de dir que he fet bones amistats. Encara avui parlo amb alguna noia, de fet, amb algunes, som inseparables, del pal que ens ho diem tot, hi ha molta confiança.

Ha canviat d’alguna forma el compte des del principi fins ara?                                                                    

Doncs està clar que quan vaig crear l’Instagram no sabia ni la meitat de coses que sé ara ni hi reaccionava igual. Ara si sento algun comentari reacciono al moment i responc immediatament. Suposo que ha afectat al meu caràcter però de forma positiva.

I com a última pregunta: T’han parat alguna vegada pel carrer?

Parar-me, no, però sí que m’ha passat que m’han dit per privat a Instagram que m’han vist a manifestacions però els ha fet cosa saludar-me en persona.

Moltíssimes gràcies Annabel, ha estat un plaer.

Que vagi bé, gràcies per l’entrevista!

Ens Actualitzem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>