Entrevista a Sr. Postureig Lleida

Arnau Vidal París – PeriodistesPlanells.cat

17 de maig 2018

Lo Sr. Postu és un jove lleidatà anònim que amaga la seva identitat sota el barret de l’Aplec del Caragol, una màscara d’Spiderman i unes ulleres de sol. Ell és l’administrador del les xarxes socials de @postureiglleida, espai d’humor basat en tòpics lleidatans. També cal destacar les seves nombroses activitats solidàries a les Terres de Ponent.

                                          En Postu gaudint de la Seu Vella, icona de Lleida

Quan i on vas néixer?

Vaig néixer a la ciutat de Lleida, soc més de ciutat que un “parkimetro”… El quan no el dic mai! La gent em posa menys edat de la que tinc (per sort!)

De què treballes?

Treballo a l’empresa familiar, a l’ordinador (amb dues pantalles, per sort!). Temes de disseny i Internet… i ja no puc dir res més!

Com vas tenir la idea de crear el compte d’Instagram?

Primer vaig crear la pàgina de Facebook, i després la de Twitter i Instagram. Era molt fan de la pàgina ‘Postureo’, que se’n reia de tot allò que fem per aparentar i quedar bé, i vaig pensar que la versió catalana podia tenir èxit. Finalment, vaig fer la versió lleidatana/ponentina, que la tinc més a mà. Aquest canvi ha estat part de l’èxit!

Com se’t va ocórrer la idea de crear les postuxapes?

Jo ja havia fet uns dissenys de xapes pels amics, i quan vaig crear el disseny de ‘I Love Popes’, de seguida se’m va ocórrer fer-ne una xapa per ajudar al càncer de mama. En vaig fer 200 pensant que no les vendria totes i ja en portem més de 10.000!

Jo tinc la de “I Tractors”, Quines són les que més t’agraden?

M’agraden totes, són com els meus fillets… Potser la de les ‘Popes’ per ser la primera, però estic molt orgullós de les socials com ‘Anquivulga’ per Colors de Ponent (Associació LGTBiQ) o ‘Ansèrio’ per LIKA (Associació feminista). Tenir una malaltia és molt mala sort, però ser jutjat o menyspreat per ser tal com ets, encara pitjor.

En el teu temps lliure, què t’agrada fer?

M’agrada molt el cine i les sèries, en segueixo moltes. M’agraden molt els còmics i els videojocs, tot i que no me’n compro gaires. Llegeixo sovint les crítiques que se’n fan, de sèries, pel·lícules, còmics i jocs, encara que no les hagi vist o no hi hagi jugat, però m’agraden les històries. Aquest any he anat més al gimnàs, i els dissabtes necessito com a mínim una nit per veure els amics… Va bé per desconnectar!

Ets l’únic que treballa amb el compte d’Instagram o hi ha més persones al darrere?

Soc l’únic, crec que és part de la gràcia. Ho faig tot jo i ho penjo tot jo, però el dia que la ‘PostuSister’ vulgui potser la faig “sòcia”. Això sí, molts ‘PostuFans’ m’envien material… Sort d’ells!

Què és el que més t’agrada de les Terres de Lleida?

Em costa triar… El cel lleidatanament blau, la tranquil·litat, la gent… La Seu Vella! Soc un “animorat” de Lleida i Ponent.

Com decideixes a quins projectes participes?

Doncs depèn. A vegades em fan propostes, a vegades tinc idees jo. Miro que siguin de la zona de Lleida i Ponent perquè si no se’m faria molt gran. Parlem amb la persona que necessita un cop de mà, o que el pot donar, i si ens posem d’acord doncs… Endavant!

Com va sorgir la idea del Postu?

Després de crear els comptes, vaig veure que alguns textos els havia de firmar… No recordo exactament el moment però vaig començar firmant com Sr. Postu. Després, ja van venir els actes, la tele… Hi havia d’anar! És quan vaig agafar la màscara i les ulleres (a banda del barret, que ja el duia des del principi). I ara ja la imatge del Sr. Postu és una icona per Lleida; és molt guay!

El que més m’agrada del teu personatge és la teva ironia i la solidaritat dels teus projectes. Per aquest motiu, i ja per acabar, volia preguntar-te si el personatge irònic del Postu evolucionarà i es farà més gran.

Sí, la idea és seguir creixent, seguir fent denúncia social i seguir ajudant amb allò que puguem… I fer que Lleida i Ponent, siguin no més grans, sinó millors!

Moltes gràcies per haver col·laborat.

Un plaer!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>