Tècnic superior en DIETÈTICA

És competència general d’aquest tècnic elaborar dietes adaptades a persones i col•lectius, i controlar la qualitat de l’alimentació humana, analitzar els seus comportaments alimentaris i les seves necessitats nutricionals, i programar i aplicar activitats educatives que millorin els hàbits d’alimentació de la població, sota la supervisió corresponent.

Les competències i realitzacions més rellevants que ha de manifestar el professional són:
a) Organitzar i gestionar, al seu nivell, l’àrea de treball assignada a la unitat/gabinet.
b) Elaborar i supervisar dietes adaptades a persones i col•lectius segons les seves necessitats nutricionals.
c) Elaborar i supervisar dietes adaptades a pacients i col•lectius segons la seva patologia específica.
d) Controlar i supervisar la composició qualitativa dels aliments per determinar-ne la qualitat higienicodietètica.
e) Supervisar la conservació, la manipulació i la transformació dels aliments de consum humà.
f) Promoure la salut de les persones i la comunitat a través de l’educació alimentària, mitjançant activitats de promoció i educació per a la salut.

labdieteticafarmacia1Durada del cicle formatiu: 2000 hores.
Formació en el centre educatiu: 1590 hores
Formació en centres de treball: 410 hores
L’horari del grup és de tarda: de 15:00 a 21:30h

 

 

Crèdits:
Primer curs:
Crèdit 02: Alimentació equilibrada (280h)
Crèdit 05: Microbiologia i higiene alimentària (180h)
Crèdit 07: Fisiopatologia aplicada a la dietètica (245h)
Crèdit 08: Relacions en l’àmbit de treball (66h)
Crèdit 09: Formació i orientació laboral (66h)
Crèdit 12: Complementació alimentària i herbodietètica (I) (33h)

Segon Curs:
Crèdit 01: Organització i gestió de l’àrea de treball assignada en la unitat/gabinet de dietètica (63h)
Crèdit 03: Dietoteràpia (264h)
Crèdit 04: Control alimentari (198h)
Crèdit 06: Educació sanitària i promoció de la salut (99h)
Crèdit 10: Formació en centres de treball (410h)
Crèdit 11: Síntesi (60h)
Crèdit 12: Complementació alimentària i herbodietètica (II) (33h)

Empreses col·laboradores per a realitzar el crèdit de formació en centres de treball:
Hospital Moises Broggi, La Creu Roja (Hospitalet), Duran i Reynals, Bellvitge
Sant Joan de Déu, Parc sanitari Sant Joan de Déu (Sant Boi), Hospital de Sant Pau, Hospital del Mar, Residència Secretari Coloma, El Palau, Clínica El Pilar, Dos de Maig, Anabiol, Naturhouse (Prat, Viladecans, Castelldefels), Cuida’t. Hospital de Martorell, El Forum…

Activitats de suport a la tasca docent:
Sortides:
A diverses empreses dedicades al món de l’alimentació i de productes dietètics.
Xerrades:
Xerrades d’especialitstes sobre la matèria (Naturhouse, Dietistes, Nutricionistes…)
Altres activitats:
Concurs de pastissos
Cates de menjars
Organització de xerrades dirigides a altres cicles.

dieteticacata2          dieteticacata1