CONCURS DE RELAT BREU DE LA COCA-COLA EN CATALÀ I EN CASTELLÀ (2n ESO)

El dissabtes 10 i 17 de març els alumnes seleccionats de 2n d’ESO van participar en els concursos en català i castellà de relat breu de la Coca-Cola. El Concurso Coca-Cola Jóvenes Talentos de Relato Corto  ha arribat aquest curs a la seva 58a edició i el Premi Coca-Cola de Relat Breu a la 41a edició. Els participants anaren a la UPC, per escriure la redacció, el tema de la qual els va ser revelat aquell mateix matí.

A continuació podeu llegir els comentaris d’alguns dels participants:

«A mi personalment em va agradar més del que em pensava, participar al concurs, encara que estiguéssim cansats de les colònies. Va ser molt divertit i molt reflexiu, amb l’ajuda de la imatge que ens van donar al principi, em va costar agafar idees, però de mica en mica se’m van aclarir algunes històries, i penso que em va quedar força bé la història. Va ser una experiència que la podria repetir.»

Jan Montoliu, 2n C

 

«Per mi el concurs de relat breu de la Coca-Cola ha sigut una nova experiència pel fet d’anar a la universitat. M’ha agradat molt perquè descobreixes que a partir d’un tema qualsevol ets capaç d’escriure una història. De veritat, m’ha encantat!»

Carla Ventura, 2n C

 

«L’experiència de la Coca-Cola va ser única, quan vaig arribar em sentia com una escriptora important.

Quan vam entrar a la sala ens van explicar els passos a seguir i com fer la redacció, en finalitzar-la, ens van donar un val que servia per agafar una samarreta i una beguda de regal.

En agafar la samarreta, tot el món se la posava i començava a fer-se fotografies als inflables.

La veritat que jo ho repetiria tantes vegades com fos possible, aquesta experiència, ja que és inoblidable.»

Wassima Rachdi, 2n A

 

«Per a mi ha sigut una gran experiència. Hi havia molta gent, i un ambient molt maco. Quan vam començar a escriure, estàvem una mica nerviosos, però de seguida ens van començar a venir les idees al cap i vam aconseguir acabar les nostres històries. El que més em va agradar van ser els detalls que ens van regalar: la brúixola, un refresc, la samarreta i el bolígraf.»

Marta González, 2n A

 

«La meva opinió sobre la Coca-Cola és molt bona, m’agradaria tornar-hi perquè el pensament que tens quan estàs allà és que ets una persona important i sincerament mola molt. El més important és passar-s’ho bé, després, si guanyes bé, però si no, te’n vas amb una nova experiència.»

Judith Solà, 2n D

 

«El pasado 17 de marzo, algunos compañeros y yo nos presentamos al concurso de Jóvenes talentos de relato corto de Coca-Cola. Teníamos que escribir una pequeña historia donde apareciese la frase “Era un objeto raro, pero hermoso”, que hacía referencia a una brújula. Y de ahí, hasta lo que nuestra imaginación pudiera llegar.

Fue una experiencia increíble, nunca antes me había presentado a un concurso tan diferente a los demás. La verdad es que daba impresión cuando estábamos todos en silencio, mirabas a tu alrededor y veías las diferentes expresiones de la gente. Unos expresaban nervios e inquietud, otros una sonrisa llena de alegría y otros se quedaban pensativos mirando la hoja en blanco mientras tú te preguntabas: ¿qué aventura estará pasando por su cabeza?

Si pudiese repetiría cada año, ya que experimentas muchas sensaciones. Ahora solo toca esperar, porque la suerte ya está echada.»

Paula Pérez, 2n C

 

«Cuando me dijeron que era una de los seleccionados para ir a la Coca-Cola me alegré mucho, me sentí satisfecha conmigo misma. Al principio no sabía si podría ir por asuntos familiares, pero me alegra no haberme perdido esta experiencia. Una vez allí, en la UPC, estaba muy ilusionada , me lo pasé muy bien. Si se os presenta esta oportunidad, aceptadla: es una experiencia muy buena.»

Núria Humaran, 2n C

«A mi em va agradar bastant anar a la Coca-Cola, va ser una nova experiència.

Trobar-nos en aquella habitació tots el nens sense poder dir res, amb tots els nervis per la sala va ser una mica incòmode.

I després quan algun nen acabava i obria la porta un núvol de nervis s’anava darrere d’ell.

Però, després, trobar-nos tots els companys de l’institut a fora i comentar tot el que havia passat va ser molt guay

Inés Tarragón, 2n C

 

«Al principio de todo, cuando llegamos allí, estaba bastante nervioso, vigilaba la entrada para ver si venía alguno de mis amigos del instituto, yo fui a la excursión de relatos cortos con un amigo del Torre Roja pero aun así quería ver a alguno de mis amigos o compañeros del instituto. Vi entrar a Óscar Rigol, entramos los tres juntos, mi amigo, Óscar y yo. Cuando entramos vimos a mucha gente conocida, estaba Álvaro, Wassima y tres compañeras más que yo no conocía muy bien, eran Laura, Paula y Núria; al ver a tanta gente conocida se me fueron los nervios.

El señor que había en la aula A-3001 (nuestra aula) nos explicó lo que teníamos que hacer, nos dijo que en la mesa teníamos un papel que era para hacer nuestra redacción a sucio, también nos dijo que teníamos un dosier donde se pasaría la redacción a limpio, pero para pasar la redacción se tenía que tener cuidado porque en las dos primeras hojas, en la parte de arriba, había un apartado donde se tenían que poner nuestros datos, ese apartado estaba delimitado por una pequeña raya de puntos para recortar (como en algunas libretas) y si escribías encima de esa raya la redacción no serviría. Otra cosa que nos dijo es que en la mesa también teníamos un bolígrafo y un objeto, que era una brújula, nos dijo que en la tapa de la brújula había una frase para inspirarnos en la redacción, la frase era la siguiente: “Era un objeto raro, pero hermoso”, ese objeto era la brújula.

Mi redacción trataba sobre un niño que se iba de vacaciones a bucear y que encontraba un naufragio. Mientras hacía la redacción no me sentía nervioso.

Yo estaba sentado al lado de Óscar y de mi amigo del Torre Roja, ellos acabaron antes la redacción, pero se esperaron a que yo la acabase, cuando acabé nos levantamos y le dimos las redacciones al señor, después fuimos a coger la camiseta de la Coca-Cola y el refresco.

Mi experiencia sobre esta excursión es muy buena.»

Ivan Suárez, 2n A

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>