Ballem lliures i sense por.

A l’institut fa temps que elaborem una llista de cançons amb l’objectiu de visibilitzar les dones en el món de la música i difondre cançons que rebutgin actituds masclistes. Ara ens hem adherit a la campanya #BallemLliuresISensePor de l’Institut Català de les Dones, que posa a disposició de la ciutadania, entitats i institucions la llista de reproducció de cançons a Spotify.

L’objectiu és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música. En concret, la llista #BallemLliuresISensePor s’adreça a tothom per promoure:

ü  un oci lliure de violències masclistes.

ü  una cultura musical lliure de sexisme i discriminació

ü  el reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical

Tothom pot col·laborar a que aquesta llista creixi i proposar cançons a través de les xarxes socials per a ser-hi incloses. Només cal utilitzar #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. Les propostes seran filtrades ja que només hi poden haver a la llista temes que compleixin els següents requisits:

  • afavoreixen la visibilització de les dones com a artistes musicals.
  • tinguin lletres que fomentin l’empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes.
  • tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions.
  • tinguin un esperit festiu

La llista de partida conté ja una selecció de més de 100 temes on conflueixen una diversitat d’artistes catalanes, nacionals i internacionals. Moltes d’elles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen de les desigualtats de gènere així com de les violències masclistes. En aquest grup podem trobar temes de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade.  D’altres cançons son d’artistes que més enllà de les lletres es reivindiquen  com feministes o com a dones en una indústria masculinitzada, com podrien ser Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish. A la llista es pot trobar d’un gran ventall d’estils: rap, electrònica, pop, cançó d’autora, dance, rock o música llatina.

Si també voleu que la cançó que proposeu s’inclogui a la llista de reproducció de l’institut, ompliu aquest formulari.

Animem tota la comunitat educativa del Dalí a gaudir-ne i a participar-hi!

Comissió de coeducació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>