El professor del nostre Institut Daniel Muñoz guanya el premi literari Octubre

Els premis Octubre han guardonat una novel·la de Daniel O’Hara (nom literari de Daniel Muñoz), el tutor de l’Aula d’Acollida del nostre Institutt.

La celebració dels premis Octubre ha arribat aquest any a la seva 40a edició i s’ha convertit en el certamen literari en llengua catalana que més originals ha rebut el 2011, amb un total de 85 obres. Ahir el president d’Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, va donar a conèixer els guanyadors -tots tres catalans- en una roda de premsa a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, i no pas, com hauria estat habitual, a la Nit dels Octubre, que aquest any no s’ha celebrat per estalviar i poder fer front a les multes imposades per la Generalitat valenciana a l’entitat per emetre el senyal de TV3.
Malgrat aquesta circumstància, els premis han perviscut, amb dotacions de 5.000 a 12.000 euros. L’Andròmina de narrativa permetrà a Daniel O’Hara publicar la seva tercera novel·la, titulada El poder excloent de la essa sonora, després que diverses editorials catalanes la rebutgessin. Aquest text és “un melodrama social i sexual” que relata la relació entre dos homes -un jove xarnego de Cornellà i un advocat catalanista i conservador de Barcelona- i a través del qual O’Hara reflexiona sobre les relacions de poder mitjançant el sexe explícit, la ironia i “un to humorístic que va des de la tendresa fins a la immisericòrdia”.
Extret del diari Ara

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>