Workshop a la seu de la Unió Europea a Barcelona

El divendres 25 d’octubre de 2019, 25 alumnes de 4t d’ESO han pogut participar en un Seminari de 3h. de duració a la seu a Catalunya de la Comissió europea i del Parlament europeu, dues de les principals institucions de la Unió. Els Seminari ha estat impartit pel Sr. Ferran Tarradellas, director de la Representació, i pel Sr. Sergi Barrera, responsable de Comunicació del Parlament europeu, i s’ha desenvolupat a l’ “Aula Europa” de les oficines del Passeig de Gràcia, de Barcelona.

Aquesta activitat, que serà certificada, s’inscriu en marc del primer bloc, de formació del Projecte “El llegat de Carlemany: joves formadors d’Europa”, que ha estat premiat per l’Ajuntament de Girona amb la Beca Girona Premi d’Europa 2019-20. Tots els estudiants de 4t d’ESO del nostre Institut es preparen per a esdevenir  – en equips de 3 o 4 persones – formadors d’altres joves: és una feinada, però ens ho prenem amb molta il·lusió

El projecte educatiu inclou 3 blocs, amb activitats formatives, mobilitats, sessions de treball, aplicacions operatives, i una valuosa certificació al final de tot el pla de treball.

A la sessió d’avui se’ls ha exposat l’origen de la Unió, els seus principals símbols i institucions així com les oportunitats i problemes que planteja. Els estudiants han pogut resoldre tots els dubtes que tenien o que els anaven sorgint. A la presentació sobre la Comissió europea també s’ha esbrinat quin és el paper dels comissaris i de la futura nova presidenta de la Comissió així com dels diferents Consells en la presa i execució de les decisions; a la ponència i debat que ha impartit el Sr. Barrera sobre el Parlament, s’han considerat els mètodes de treball, què són les codecisions i la vàlua i aplicació de les diferents Directives i Reglaments. També hem parlat de les seus del Parlament a Estrasburg, Brussel·les i Luxemburg.

Aquest activitat tindrà continuïtat en aquest projecte, Joves formadors d’Europa”, que es pot trobar al Moodle del centre. Podeu veure un breu àlbum fotogràfic del taller del 25/10/19 aquí.