Sortida de 2n de Batxillerat

Des de l’assignatura d’Història d’Espanya Contemporània, el Departament de Ciències Socials ha preparat una sortida els dies 24, 25 i 26 de gener adreçada als alumnes de 2n de Batxillerat per visitar els llocs de la memòria de l’exili republicà al Rosselló (Catalunya Nord).

Ha estat l’oportunitat de fer la mateixa ruta pirinenca (Coll del Lli)  i situar sobre el territori el recorregut i destinació de molts dels exiliats republicans que creuaren la frontera francesa per fugir de la derrota de la Guerra Civil i de les represàlies dels vencedors.

Hem treballat l’exili dels governs Central i Autonòmic: de la Generalitat i del País Basc, l’exili dels intel·lectuals, l’exili de la població civil i per últim, l’exili de l’exèrcit republicà en retirada.

La ruta s’ha complementat amb la visita al MUME de La Jonquera, a l’Agullana (capital del govern republicà en retirada), a la Mina Canta (lloc on s’amagava el patrimoni nacional), al Memorial i camp de concentració de Rivesaltes, a les platges d’Argelers, a la Maternitat d’Elna i  a la tomba del poeta Antonio Machado a Cotlliure.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>