DESCOBRINT EL PATRIMONI ARTÍSTIC DEL SOLSONÈS

El passat dimarts 26 de març, els estudiants d’Història de l’art de 4t d’ESO van realitzar una sortida al Solsonès per tal de descobrir el patrimoni artístic de la comarca.

Una trentena d’alumnes del centre educatiu van traslladar-se a primera hora del matí a l’església de Sant Esteve d’Olius, on van poder visitar el temple romànic del municipi, estudiar els elements constructius d’aquest estil medieval i contemplar la seva preciosa cripta. També van visualitzar un documental on es contextualitzava el llegat artístic i monumental d’aquest terme municipal. En acabat, van visitar el cementiri modernista adjacent, obra de l’arquitecte Bernardí Martorell, actiu al Solsonès a principis del passat segle.

Després, els joves manresans van desplaçar-se fins a Solsona, on van visitar la catedral gòtica de la ciutat, descobrint alguns dels tresors artístics que atresora, com la bella talla de la Mare de Déu del Claustre, els vestigis romànics de l’edifici, l’esplèndid retaule barroc dedicat a la Mare de Déu de la Mercè o el monumental orgue de més de tres-mil tubs del segle XIX. En acaba la visita de l’església, els estudiants van realitzar un taller d’interpretació de simbologia romànica al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, ubicat a les dependències del Palau episcopal.

Ja al migdia, els joves van haver de realitzar una gimcana artística pel casc antic del municipi, on van haver de descobrir diferents espais, construccions i elements emblemàtics del municipi, com ara els símbols heràldics de portals i façanes, les fonts gòtiques, les cases natals d’artistes, les escultures dels caps de biga o la imatgeria folklòrica, entre d’altres.

A la tarda, la visita va seguir al Santuari del Miracle, on els estudiants van poder analitzar el monumental retaule barroc de l’església de Santa Maria, així com també l’excepcional retaule menor del gòtic tardà. Després de veure el tram inacabat dels peus del temple, els alumnes van reprendre el camí de tornada cap al Bages havent gaudit d’una intensa experiència artística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>