Festa de l’arbre 2018

El diumenge 13 de maig ha estat la data escollida enguany per a que els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Escola Mestre Andreu us ofereixin a tots els santjoanins (i els que no ho siguin també!) un recorregut per la vila per donar-vos a conèixer els trets més representatius d’alguns dels arbres dels nostres carrers i places.

Prèviament, els alumnes han estat treballant les espècies i les seves característiques a l’aula, amb l’ajut de la seva professora i el guiatge del biòleg Xavier López. També han rebut l’ajuda dels alumnes de 4t d’ESO del mateix centre, que els han ajudat per una banda en l’elaboració de les fitxes que els ajudaran a posar en públic els coneixements adquirits, en públic i per l’altra a penjar un resum d’aquestes informacions en una aplicació de mòbil, l’Eduloc.

Convidem tothom a baixar-se aquesta app, l’Eduloc, que ens permetrà de fer una ruta pels arbres de Sant Joan cada any més completa, ja que cada curs els alumnes del centre hi van penjant el seu arbre. Un cop la tingueu baixada, podeu buscar aquest itinerari amb les paraules “Sant Joan de les Abadesses” i/o “Arborètum”. Esperem que pugui esdevenir un atractiu educatiu i fins i tot turístic per a tothom que vulgui visitar la nostra vila.

Aquest curs, els alumnes de 1r han elaborat caixes niu per a ratpenats i mallerengues a l’assignatura de tecnologia. Per això han hagut d’estudiar les característiques d’aquestes espècies, i han après en quins indrets col·locar-les per donar refugi  a aquests nostres veïns voladors.

Els alumnes de primària també han celebrat la seva festa de l’arbre, que recordem que és la més antiga de Catalunya i que va impulsar a Sant Joan de les Abadesses el mestre Josep Maria Andreu. És per aquest motiu que el nostre centre porta el seu nom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>