Preinscripció i jornada de portes obertes

El període de preinscripció d’enguany comença el 29 de març i finalitza el 9 d’abril,tant per als ensenyaments de 2n cicle d’infantil com d’educació primària i ESO.

Si voleu venir a visitar el centre, avui, 28 de març, celebrem la jornada de portes obertes.

 

El formulari de sol·licitud s’ha de presentar, en tots els casos, acompanyat dels documents següents:

  • Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació. Si l’alumne o alumna està en situació d’acolliment, la resolució d’acolliment del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o, si el sol·licitant és estranger, de la targeta de residència on consta el NIE o el passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen.
  • Original i fotocòpia del DNI de l’alumne o alumna major de 14 anys o si té DNI tot i ser menor de 14 anys.

De forma extraordinària, les dades d’identificació o de filiació dels alumnes estrangers també es poden acreditar amb el document d’identitat, el llibre de família del país d’origen o la documentació alternativa que la persona pugui aportar. El director o directora del centre la valorarà i deixarà constància per escrit de la decisió adoptada.

Més informació

PlayBack 2019

El proper 23 i 24 de març es realitzarà una nova edició del PlayBack al teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses.

Podeu comprar les entrades de forma anticipada el dissabte 23 de març de 12 a 13h o una hora abans de l’espectacle.
Us… Llegeix més»

Donem la benvinguda al Carnestoltes!

Enguany la setmana de Carnestoltes a l’IE Mestre Andreu tenen un protagonista, les màscares africanes del projecte trimestral de ViP. Podeu passar a veure les exposicions d’aquestes creacions tant a primària com a secundària. A l’edifici de primària  podeu venir-hi el dimecres de 9 a 18 i dijous i divendres de 9 a 15h. Pel que fa l’institut, es poden visitar dijous i divendres dins l’horari lectiu. Agraïm a la família Costa Callejas la seva col·laboració en la decoració del vestíbul.

I el divendres per la tarda, el plat fort: desfilada de les màscares al pati de l’escola! Hi esteu tots convidats!

Però hi ha molts d’altres actes: al llarg de la setmana s’haurà d’estar al cas de les consignes del rei Carnestoltes! Dilluns, dimarts i dimecres tenim tallers de Carnestoltes a E.Infantil amb la participació de les famílies. I no ens descuidéssim pas del berenar de Dijous Llarder, a la Ruta del Ferro!

2a xocolatada solidària

Un any més, des de l’AMPA ens sumem a la xocolatada solidària.

Gràcies a la col·laboració de totes les famílies hem aconseguit recaptar 532€! Moltes gràcies a tothom!
El pasat 15 de febrer, Dia Internacional del Càncer Infantil, es va organtizar la xocolatada a:

Exposició Peter Anton

Aquest primer trimestre, a l’àrea de Visual i Plàstica s’ha treballat la figura de Peter Anton, artista conegut per les seves escultures hiperrealistes que representen sobretot fruites, verdures, llaminadures i d’altres coses per menjar.

Com a cloenda, tan a primària com a ESO s’ha fet una exposició que els dies 13 i 14 està oberta als pares. El cap de setmana també es podrà veure les obres dels alumnes de secundària en una breu mostra al Palau de l’Abadia.

Santa Cecília 2018

El 22 de novembre, Santa Cecília, vam commemorar el dia de la Música al pati de l’institut, amb una petita celebració oberta a pares i avis.

Els estudiants de primària i infantil van arribar una mica abans de l’esbarjo per conèixer les instal·lacions del nou edifici. A l’hora del pati tots els alumnes del centre van poder esmorzar i jugar en el mateix espai. Als d’ESO els va fer gràcia de tenir-hi els petits i a aquests encara més de descobrir-ne els racons.

Hem de felicitar els alumnes de sisè, que  van encetar l’acte amb un seguit de sorpreses que no van poder presentar-nos per la Castanyada. Vam poder gaudir també de la visita del senyor Tap, que ens va saludar des del seu patinet. Els alumnes ens van ensenyar unes danses a les que després van convidar a participar tothom, professors i familiars.

Benvinguts al curs 2018/19

L’inici de curs, el 12 de setembre d’enguany, és un dia especial. Estrenem casa! Bé, no tots, només els alumnes d’ESO, que a les 9 del matí traspassen la porta del nou edifici, a la Rambla Bernat Guillem de Samassó, 2. Esperem que aviat es completi el centre, amb les ales d’infantil i primària que han quedat per més endavant.

El nou edifici, el dia 12 de setembre de 2018, a quarts de nou del matí, espera els estudiants d’ESO.

Dissabte passat, el 8 de setembre, en el marc de la festa major, el centre ja va oferir una jornada de portes obertes per a que tots els santjoanins poguessin conèixer de primera mà les noves instal·lacions.

Els alumnes han estat convidats a deixar les seves primeres impressions en un plafó de l’entrada. Molts deien que de dins semblava un hospital, tan blanc! Confiem en que aviat se’l facin seu i que el dia que en marxin sigui amb la recança d’abandonar un lloc on no només hagin adquirit coneixements sinó també on hagin viscut moments feliços i inoblidables que els puguin acompanyar durant la resta de la seva vida.

Festa de l’arbre 2018

El diumenge 13 de maig ha estat la data escollida enguany per a que els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Escola Mestre Andreu us ofereixin a tots els santjoanins (i els que no ho siguin també!) un recorregut per la vila per donar-vos a conèixer els trets més representatius d’alguns dels arbres dels nostres carrers i places.

Prèviament, els alumnes han estat treballant les espècies i les seves característiques a l’aula, amb l’ajut de la seva professora i el guiatge del biòleg Xavier López. També han rebut l’ajuda dels alumnes de 4t d’ESO del mateix centre, que els han ajudat per una banda en l’elaboració de les fitxes que els ajudaran a posar en públic els coneixements adquirits, en públic i per l’altra a penjar un resum d’aquestes informacions en una aplicació de mòbil, l’Eduloc.

Convidem tothom a baixar-se aquesta app, l’Eduloc, que ens permetrà de fer una ruta pels arbres de Sant Joan cada any més completa, ja que cada curs els alumnes del centre hi van penjant el seu arbre. Un cop la tingueu baixada, podeu buscar aquest itinerari amb les paraules “Sant Joan de les Abadesses” i/o “Arborètum”. Esperem que pugui esdevenir un atractiu educatiu i fins i tot turístic per a tothom que vulgui visitar la nostra vila.

Aquest curs, els alumnes de 1r han elaborat caixes niu per a ratpenats i mallerengues a l’assignatura de tecnologia. Per això han hagut d’estudiar les característiques d’aquestes espècies, i han après en quins indrets col·locar-les per donar refugi  a aquests nostres veïns voladors.

Els alumnes de primària també han celebrat la seva festa de l’arbre, que recordem que és la més antiga de Catalunya i que va impulsar a Sant Joan de les Abadesses el mestre Josep Maria Andreu. És per aquest motiu que el nostre centre porta el seu nom.

Dia de la Natura o de la Vida Silvestre

Com hem fet aquests darrers anys, l’Institut Escola Mestre Andreu s’adhereix a la celebració del World Wildlife Day que promou les Nacions Unides. Aquest Dia Mundial de la Natura o de la Vida Silvestre commemora l’aniversari de la signatura del conveni CITES, que té com a objectiu la preservació de les espècies amenaçades.

El tema del WWD del 2018 és el dels grans felins: predadors sota amenaça. Com diu en el seu missatge l’António Guterres, Secretari General de les Nacions Unides, els grans felins són espècies clau. Al protegir-los, protegim també els extensos paratges on viuen i la biodiversitat d’aquests ecosistemes. Posa l’exemple dels tigres asiàtics: fa un segle la seva població s’estimava en uns 100.000 exemplars i actualment en queden només uns 4.000.

A les classes de ciències i medi dels diferents nivells s’han fet activitats diverses relacionades amb aquest dia. Hem comptat també amb la presència de l’Eudald Alabau a primària i en Joan Mallarach a secundària, que han contribuït a conèixer algun aspecte més de la natura i han aportat un toc artístic a la jornada. Els agraïm moltíssim la seva col·laboració.

Dia de la pau 2018

Com en cursos anteriors, el centre s’ha sumat a la celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP). Implica, com sempre, tot l’alumnat i professorat del centre i per extensió tota la comunitat educativa, però enguany i de manera especial, el centre obre les portes a totes aquelles persones del municipi que hi vulguin participar.

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”.

Els malaurats fets ocorreguts al nostre país el passat 17 d’agost de 2017 i el record a les víctimes, els fets ocorreguts l’1 d’octubre de 2017 i la situació política actual al nostre país donen aquest cop a aquesta celebració més sentit que mai.

”Desitjos de pau en conserva sense data de caducitat”

Alumnes i professors duien un pot de vidre amb els seus desitjos de pau i no-violència en forma de reflexions, poemes escrits ells mateixos o per altres, paraules, dibuixos, fotografies, símbols, lletres de cançons… Un cop acabat l’acte, molts dels assistents van intercanviar els seus pots, alguns dels quals realment molt treballats.

Un cop el director va haver presentat l’acte, alumnes representants dels diferents cicles van llegir el manifest. Llavors, els alumnes, professors i els membres del públic que van voler participar, van deixar el seu pot dels desitjos obert en una rotllana que es va anar fent entorn d’uns nens d’infantil asseguts al centre del pati, que custodiaven el colom de la pau. Quan tothom va haver deixat els seus desitjos, es va alliberar el colom. Diversos poemes i cançons van amenitzar l’acte.

 

L’IE a La Veu

Com el curs passat, els dijous els alumnes del centre tenen un espai reservat els dijous a La Veu de Sant Joan. Cada setmana un grup d’alumnes, en cada ocasió d’un curs diferent, us parlarà de les activitats que fan, dels seus interessos, la seva visió del món.. No us el perdeu! I si no l’heu sentit en directe, el podeu recuperar a continuació:

 

MANIFEST DELS CENTRES EDUCATIUS DEL RIPOLLÈS

EL NOSTRE COMPROMÍS AMB ELS VALORS DEMOCRÀTICS ALS CENTRES EDUCATIUS DEL RIPOLLÈS

Des dels centres educatius de la comarca del Ripollès, volem fer un manifest unànime de rebuig a la vulneració dels drets democràtics que s’està portant a terme aquests dies.

Entenem que s’ha produït una flagrant violació dels nostres drets nacionals com a poble i també dels drets individuals i col·lectius d’expressió, reconeguts tant a Europa com als organismes internacionals.

És per això que vetllarem per un clima de convivència en els nostres centres, en els quals els drets socials, el lliure pensament, el dret a decidir, i el respecte mutu, formin part del dia a dia. És a dir, volem que els nostres centres siguin democràtics i que defensin les llibertats, des del diàleg i la tolerància.

Així mateix, treballarem per al manteniment dels drets socials, per tal que d’una manera compromesa, pacífica, cívica i democràtica puguem expressar la nostra voluntat com a poble.

I és que, només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees, és possible educar els nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans compromesos.

Centres educatius de la comarca del Ripollès

Reunions d’inici de curs

Aquesta setmana tenen lloc les reunions d’inici de curs de diversos cursos:

  • dimarts, 26 de setembre, reunió amb les famílies d’alumnes de Cicle Mitjà, a les 17 h. Us esperem a l’aula 30 (3r de primària) i a l’aula 27 (pares de 4t de primària).
  • dimecres 27 de setembre, reunió amb les famílies d’alumnes de Cicle Superior, a les 19 h. Es farà a l’aula 28.
  • dijous 28 de setembre,  reunió amb les famílies d’alumnes d’ESO, a les 19 h, a l’edifici de l’institut. En acabar, a les 20h, l’Olga Garcia (Mossos d’Esquadra) oferirà una xerrada sobre temes que afecten actualment els joves destinada a les famílies de l’alumnat d’ESO (aula de 3r B). Recomanem que hi assistiu.
    .

MANIFEST EN FAVOR DE LA DEMOCRÀCIA

 
Els sotasignants, membres del claustre de professors/es i del PAS de l’Institut Escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses, manifestem el compromís permanent en l’educació en valors socials i cívics, i de manera especial en el valor de la democràcia.
Per aquesta raó, volem denunciar la reiterada vulneració dels drets democràtics més elementals que darrerament practica el Govern d’Espanya, pròpia de règims autoritaris, i que afecta el conjunt de la ciutadania de Catalunya.
Demanem al Govern espanyol i als estaments responsables de les seves ordres que aturin aquesta manera de procedir i treballin per protegir els valors fonamentals de la democràcia. I suggerim, per a la resolució del conflicte generat per l’anhel d’exercir el dret a decidir que ha manifestat de forma pacífica i insistent una part significativa del poble de Catalunya, la conveniència de recórrer al diàleg i a la mediació internacional. 
Sant Joan de les Abadesses, 22 de setembre de 2017