L’escriptora Dory Sontheimer visita l’Agustí Serra

Avui 19 de desembre hem rebut la visita de l’escriptora Dory Sontheimer, autora de Les set caixes. El llibre recull l’estudi i la investigació sobre la persecució que la seva família jueva, d’origen alemany, va patir. La Dory esdevé historiadora de la seva pròpia família quan, després de la mort de la seva mare l’any 2002, descobreix set caixes dalt d’un armari plenes de fotografies, cartes i altres records.

A partir de tot aquest material, l’escriptora relata de manera didàctica i entenedora esdeveniments històrics com la persecució i l’extermini nazi i presenta les vivències dels seus pares, Kurt i Rosl, que per salvar la vida van haver de convertir-se al catolicisme i anomenar-se Conrado i Rosa.

A la xerrada ha participat l’alumnat de 4t. d’ESO i de PFI que, durant el primer trimestre del curs, ha llegit l’obra programada des del departament de Català dins la proposta didàctica Testimonis a l’aula del Departament d’Ensenyament.

Les set caixes és el seu primer llibre i La vuitena caixa, el segon. Tots dos es poden trobar a la biblioteca del centre.