VISITEM LA BIBLIOTECA CENTRAL DE REUS

16992366_150808982103152_4008188987769836581_o

 

 

El passat 28 de febrer, els alumnes de 1r i 2n del Cicle d’Animació sociocultural i turística vam visitar la Biblioteca Central  Xavier Amorós, de Reus.

Va ser inaugurada el dia 22 d’abril de 2003 i s’ha convertit en la biblioteca principal de Reus i en una de les biblioteques públiques més grans del Camp de Tarragona.

En arribar,  la Dolors ens va fer una petita visita per les diferents sales ( en té quatre: la sala Central, la sala General, la sala de Reserva i Col·lecció Local, i la sala Infantil)  i ens va explicar què hi podem trobar i com s’organitza.

Especialment ens va explicar el funcionament de la sala infantil. És on realitzen diferents activitats d’animació a la lectura, com per exemple el taller de conta contes, el programa Lèxict de lectura entre infants i adults voluntaris, els clubs de lectura, el laboratori de lectura per a famílies, el racó de nadons (que es diu El Formiguer), els jocs de lectura a l’estiu, etc.

Cada mes les activitats giren al voltant d’un centre d’interès, que és el que ajuda apensar les diferents propostes:

-Gener: Memòria.

-Febrer: La llengua materna

-Març: Poesia

-Abril: Autors locals

-Maig: Festival de circ Trapezi

-Juny: Joc de lectura

-Juliol: Biblioteques amb D.O.

-Agost: Biblioteca amb chill out

-Setembre: Inici d’activitats

-Octubre/ Novembre: Xerrades

-Desembre: Tancament de l’any.

 

La biblioteca té molt clara la seva funció educadora i comunitària. L’any passat, van guanyar el VIII Premi Carme Romaní per la seva feina constant. El guardó, ben simbòlic, va ser una branca de romaní i un pot de sorra de la platja de Castelldefels

 Article de Rocío Alarcón

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>