Projecte Oceans

Aquest any a ciències naturals hem participat al projecte OCEANS, organitzat per S’Agulla. Es tracta d’un nou projecte online per estudiar el mar a través d’un blog, on alumnes de l’ESO i Batxillerat de diferents llocs del món (aquest any italians), amb observacions i treballs, exposem les diferències entre els nostres mars, i així conéixer millor les nostres platges, els nostres peixos i el medi en el que hi viuen, l’ofici de la pesca i les espècies més capturades a la zona.

Vam començar amb una presentació en video i amb l’estudi de la platja: comparació de la temperatura de l’aigua, turbidesa, corrents, composició i tamany de la sorra, inclinació,… Tot això, sortint a la platja, veient videos, treballant al laboratori i buscant informació.

El següent pas, va ser conèixer els peixos més capturats de la zona. Per fer-ho, vam anar a la llotja de Cambrils, i allà ens van donar molta informació sobre les captures, el funcionament de la llotja, els tipus de pesca, les embarcacions,…

Amb aquestes dades i una recerca per internet de la base de peixos, vam fer una infografia dels deu peixos més capturats a la nostra zona (foto, nom cientific, nom anglès, nom català, nom castellà, gràfics de dades, curiositats).

L’última part va consistir en crear una audioguia fent la ruta del peix a la nostra zona, començant a Miami-Platja i Cambrils, explicant des d’on es pesca, port on va, llotja, punts de venda, restaurants,…

A més, també hem ampliat a classe, aprenent més coses sobre el fons marí, com amb la Posidonia oceanica, una planta essencial per a moltes espècies marines.

Tot això, més el que han fet els altres centres es pot veure al blog del nostre grup d’instituts del projecte OCEANS (oceans2015b.blogspot.com.es).

Com el projecte era internacional totes les feines s’han pujat en anglès, és a dir, també ha participat la teacher.

En resum, és un projecte molt interessant, on te n’adones de la importància de cuidar i valorar el mar, perquè és una font de vida vital per a tots.

Alumnes de 1r ESO.

1rD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>