FEC Festival

El dia 30 de març els alumnes de 1r i 2n del CFGS d’Animació sociocultural i turística vam participar en FEC Festival, un festival de cinema dedicat als curtmetratges de ficció europeus.

Concretament, nosaltres vam gaudir d’una de les activitats paral·leles del festival, l’Aula de Cinema I, per a públic infantil i jove. Una selecció de cinc pel·lícules projectades en el marc del festival, amb una presentació prèvia dels organitzadors sobre què és un curtmetratge, els circuits no comercials del cinema i la importància dels festivals i mostres per a la difusió d’aquests treballs minoritaris.

La primera d’aquestes pel·lícules, anomenada “Tiger” era catalana i anava sobre una parella  que perd la seva mascota alhora que espera el seu primer fill.

La segona “ Operation comando” de Suïssa, tractava de dos germans que van a un acampament d’estiu, on es veuen separats i enfrontats en dos equips (els indis i els comandos).

La tercera, “Timecode”, també catalana, sobre dues persones encarregades de la seguretat d’un pàrquing  que troben una manera molt especial per comunicar-se entre elles.

La quarta “Bellíssima” d’Itàlia, explica la història de la Veronica, que durant una nit de festa es tanca en un  lavabo a plorar perquè un noi es burla d’ella, i allà li espera una sorpresa.

L’últim curtmetratge que vam veure va ser “L’ours noir” (L’ós negre) sobre un grup d’amics que van pel bosc i no segueixen les quatre regles bàsiques:

  • Regla 1: No donar mai de menjar a un ós.
  • Regla 2: No acostar-se a menys de 100 metres.
  • Regla 3: Evitar sorprendre un ós.
  • Regla 4: Mantenir el gos lligat a la corretja (perquè si no, pot ser que torni amb un ós)

Va ser molt divertit veure aquest passi de pel·lícules. Cada curtmetratge va ser molt bonic però a nosaltres ens van agradar molt els dos últims, perquè ens van fer riure molt!

El festival se celebra a Reus, del 29 de març al 2 d’abril i, si teniu l’oportunitat de participar-hi, us ho recomano molt, perquè us ho passareu molt bé!

Emily Van Boven

 

Captura de pantalla 2017-04-02 a les 17.13.29

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>