JOB SHADOWING: feedback sobre la primera activitat del projecte Erasmus

Júlia Cruells , Maria Valldeoriola

A poques setmanes de la primera trobada del projecte Erasmus s’ha fet un estudi sobre l’esmentada experiència educativa a través d’unes enquestes. 

En primer lloc, molts enquestats han considerat la importància de dedicar més temps a interactuar directament amb els alumnes. Això ha provocat una reflexió sobre com utilitzar el temps disponible i prioritzar les activitats que enriqueixen realment l’experiència educativa.

A més, s’han destacat les oportunitats perdudes de compartir coneixements i metodologies amb els professors visitants. Molts han compartit l’opinió en el fet de poder interactuar de manera més activa i oberta amb els professors.

Altres propostes per millorar l’experiència d’Erasmus especifiquen la preparació d’activitats fora de l’horari lectiu per tal de interactuar amb els professors, a més de l’organització d’activitats conjuntes per tal que es coneguin millor, i fer un feedback per millorar les pràctiques docents.

Aquests suggeriments i opinions pròpies mostren que hi ha un compromís per la millora i una voluntat per fer-ho. Per aquest motiu, hi ha un enfocament renovat, coneixement compartit i l’aprenentatge conjunt.

Esperem que aquesta iniciativa impulsada pels docents no només enriqueixi l’experiència d’Erasmus, sinó que també es continuï fent i es puguin buscar noves maneres d’innovar l’aprenentatge amb molta motivació.