Normativa Institut lliure de mòbil

L’Institut Carles Vallbona aposta per esdevenir un Institut Lliure de Mòbils.

Està demostrat que la utilització dels mòbils als centres educatius té un impacte negatiu en els resultats acadèmics. Tant la pèrdua de concentració com la dependència dels alumnes cap a aquests dispositius fan que baixi el seu rendiment. L’ús inadequat del mòbil, sobretot de les xarxes socials, són font de bona part dels conflictes dins i fora dels centres.

Normativa per tot l’alumnat

1. – Es prohibeix l’ús del mòbil dins del recinte del centre a tot l’alumnat. A les 8 del matí, els alumnes d’ESO poden deixar el mòbil a l’armariet tancat en clau i a les 14:30 el professor de l’aula els hi repartirà. En cas de no voler guardar el mòbil, i fer-ne ús en qualsevol moment dins del recinte, aplicaren les sancions descrites més endavant.
2. – El mòbil no es pot fer present, ni visible, ni audible, sense excepció (ni patis, ni canvis de classe, passadissos, escales, guàrdies, ni cap altra casuística).
3. – En tot cas, l’alumnat sempre ha de vetllar per la integritat del seu dispositiu electrònic i n’és el seu responsable. El centre no es farà responsable de les avaries, trencament, pèrdues, furts o robatoris dels telèfons mòbils de l’alumnat ni prendrà cap acció o mesura per la seva reparació o rescabalament.

Sancions

En cas d’incompliment de la normativa, tant per l’alumnat d’ESO com dels estudis postobligatoris, les sancions seran les següents:

1ª vegada: L’alumne/a haurà d’entregar el dispositiu mòbil a direcció, que el deixarà custodiat 24h. El podrà venir a recollir a última hora del matí.

2ª vegada: Es considera que ja hi hagut una reiteració d’una conducta sancionable. En aquest cas es tipifica com a falta greu reiterada amb un sanció d’expulsió del centre d’un dia lectiu.

3ª vegada i següents: Es valorarà l’obertura d’expedient disciplinari que pot comportar la pèrdua del dret d’assistència per un període superior a 5 dies  i/o la pèrdua del dret a participar en activitats i sortides extraescolars durant un trimestre.

Si tothom col·labora en el compliment d’aquesta normativa, hi haurà una millora de la convivència i s’evitaran conflictes innecessaris produïts per un mal ús dels dispositius electrònics.

L’alumnat, en cas de no trobar-se bé, pot demanar al professorat de guàrdia que es truqui a la família i, si fos pertinent, demanar que el vingui a recollir les persones autoritzades dins l’horari lectiu.

Agraïm la col·laboració de les famílies amb el compliment d’aquesta normativa!