Visita al Parc Científic Tecnològic i a la Politècnica

Aquest dijous 14 de març els alumnes i professors de l’optativa de tecnologia de 4t d’ESO vam aprendre uns quants conceptes nous sobre robòtica submarina i vam poder visitar diferents departaments de la Politècnica.
A la Politècnica ens van explicar els estudis que s’hi poden cursar i les possibles sortides professionals. Tot seguit vam participar en el taller “BBEGIN: Band Experiment for Starting in Biomedical Engineering” on ens van ensenyar el funcionament del lector de ritme cardíac d’una polsera digital. Vàrem poder visualitzar el senyal en estat de repòs i després de fer exercici. Finalment, ens van oferir la xerrada “De la digitalització a l’excés d’informació” amb la qual vam poder entendre què és la informació, com es codifica i com s’emmagatzema. Ens van sensibilitzar dels costos presents i futurs d’emmagatzemar grans quantitats d’informació i de què és i on és el “núvol”.
Després vam visitar el Centre d’Investigació de Robòtica Submarina al Parc Científic Tecnològic, on ens van explicar i ensenyar diferents models de robots submarins: l’Ictineu, el Girona 500 i l’SPARUS II. Alguns d’ells s’utilitzen en projectes importants a nivell europeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>