“Jo no sóc discapacitat. Són els ulls, la teva actitud el que em discapacita. Sóc tan igual i tan diferent de tu. Mira’m, escolta’m, respecta’m! I no em sobreprotegeixis. La inclusió comença per la teva actitud!!”
Tot i que aquest projecte és de dansa, ha anat molt més enllà perquè ens ha ajudat a obrir els nostres ulls a altres realitats. I si a través de la dansa és possible la inclusió, per què no és possible en altres àmbits de la societat? És qüestió només d’actituds i suports.
Les arts no són només una eina de transformació social, sinó un dret”.
Believe és un cant de llibertat. Believe vol dir creure, tenir fe, tenir esperança. Creure que entre totes i tots, les coses es poden canviar. “You have another day to shine”.
Tens un altre dia per brillar. I realment els nois i noies de Fundació Estany i el nostre alumnat ha brillat…. i molt!
Projecte de dansa inclusiva fet pel Batxillerat d’Arts escèniques, música i dansa de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles i Fundació Estany. Fruit dels tallers de dansa dirigits per la ballarina i coreògrafa de dansa inclusiva Neus Canalias (La mujer del carnicero).
El bonic graffiti ha estat fet pels alumnes de l’optativa de VIP 4t ESO, dirigits per l’Adriana Masó, la Maria Ros i l’Assumpta Planas.

Benvolgudes famílies,
El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut com a mesura excepcional per contenir el COVID19, ha pres la decisió de tancar tots els centres d’educació de Catalunya fins a nou avís. Us informarem pels canals habituals i per aquest web quan es defineixi la data de tornar a les aules.
Dir-vos però que l’activitat del centre no s’ha aturat. És per això que tots els alumnes van rebent indicacions per part dels professors de les diferents tasques a fer durant aquestes setmanes. En teniu un resum ordenat per cursos a la pàgina principal del Moodle. Us recordem també que podeu fer les consultes que considereu necessàries, per correu electrònic, als tutors, coordinadors i/o equip directiu.
Per últim us recordem que cal continuar seguint les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració.
Equip Directiu

Uns videoclips molt especials

Una manera de posar en pràctica tots els coneixements adquirits des de la matèria de Cultura Audiovisual és la realització d’un videoclip, perquè en el seu format breu cal utilitzar moltes destreses diverses.

Llegir més»

Arxivem la COVID19

Els darrers mesos que hem viscut ens han impactat d’una manera que no podrem oblidar: el confinament, la malaltia, la solidaritat, l’angoixa per la situació econòmica, la buidor i el silenci dels espais públics… És tant el que ha passat, que els arxius comarcals han endegat una campanya de recollida de documents sobre la pandèmia per fixar-ho per sempre en la nostra petita història.

Llegir més»

Creativitat, també en confinament

Durant aquests dies de confinament, l’activitat creativa no s’ha aturat. Els alumnes de 1r del batxillerat artístic de la matèria de Cultura Audiovisual han estat treballant de valent aquests dies en diverses activitats. Una d’elles són els stop motions.

Llegir més»

Pop Art made in alumnat de 2n de Batxillerat artístic

Els alumnes de 2n de Batxillerat artístic, a la matèria de Fonaments de les Arts, han fet uns treballs per començar a treballar el Pop Art a partir de productes que tenien a casa. Es tracta d’un dels moviments de les Segones Avantguardes que intentava fer un art objectiu i comprensible mitjançant referents propers als espectadors, propis de la societat de consum. Mireu com han quedat!

Llegir més»

Club de lectura virtual a 2n d’ESO

Dimecres 6 de maig al matí un grup d’alumnes de 2n d’ESO va participar en un club de lectura molt especial… La iniciativa va néixer de les professores de llengua catalana i castellana d’aquest curs, la Laura i la Maria Rosa, juntament amb en Xavi Garcia de la Biblioteca de Banyoles.

Llegir més»

Premis del certamen “confinat” literari de l’Alzina Reclamadora

El dimecres 13 de maig, ens van comunicar els premis del XXXVIIè certamen literari Alzina Reclamadora de Fontcoberta. Com cada any, el nostre centre hi ha participat amb treballs de 1r d’ESO fins a 2n de batxillerat i, enguany, a banda de felicitar tots els participants, hem de donar l’enhorabona a 3 alumnes de l’institut que han obtingut premi.

Llegir més»