Bon paper dels alumnes dels cicles de fusteria al Concurs d’Aprenents de Terrassa

 

Aquest 13 de març es va celebrar la Divuitena Edició del Concurs de Joves Aprenents de Fusteria a l’Escola d’Arts i Oficis de Terrassa. Al concurs hi van participar un total de 20 aspirants de diferents instituts i escoles d’arreu de Catalunya. El Brugulat va estar representat pels alumnes David Guevara i Arnau Medinyà, alumnes de 1r curs de Fusteria i Moble i del Grau Mitjà d’Instal·lació i Moblament.
Malgrat no aconseguir cap premi, des del Departament de Fusta agraïm l’esforç i la dedicació en la preparació del concurs.

Els alumnes del PIP visiten l’INS La Garrotxa i Vivers González

Aquest divendres 8 de març els alumnes del PIP d’auxiliar de vivers i jardins vam visitar l’INS La Garrotxa. Ens van explicar els diferents cicles que es porten a terme a l’institut i, molt especialment, els dos cicles de grau mitjà: el cicle de producció agropecuària i el cicle de jardineria i floristeria. Dos cicles molt lligats amb el que estan estudiant enguany els alumnes del PIP. També vam tenir l’oportunitat de fer un recorregut per les instal·lacions de l’institut (tallers, hivernacles, camps, etc.).
Després de visitar l’institut d’Olot, vam anar fins a la Cellera de Ter, concretament, fins a El Pasteral, un poble on té la seu Vivers González, una empresa familiar que ens va permetre visitar els seus vivers. També vam tenir l’oportunitat de veure una màquina de sembrar única a la província de Girona.
Agraïm, novament, a l’institut La Garrotxa la seva predisposició any rere any de deixar-nos fer una visita guiada per l’institut i també agrair a Vivers González l’oportunitat que ens van donar de conèixer de primera mà un dels millors vivers de la província.

Gran paper de l’alumnat del Brugulat al Parlament europeu per a joves

Aquest diumenge s’ha reunit el Parlament europeu per a joves en sessió regional. 5 alumnes del Brugulat han participat, juntament amb els seus comitès, redactant i presentant propostes de millora en diferents aspectes cabdals per al futur dels ciutadans: medi ambient, obesitat infantil, mobilitat sostenible, intel·ligència artificial i equiparació de les dones.
Totes les propostes defensades pels alumnes del Brugulat han estat aprovades per majoria en la votació de la sessió parlamentària.
La llengua vehicular de tot el cap de setmana, entre joves provinents de diferents països, ha estat l’anglès. En acabar la jornada, els alumnes estaven molt satisfets de l’experiència i l’oportunitat d’haver-hi pogut participar. Ha resultat molt enriquidor per a tots ells.

Club de lectura per a l’alumnat de 1r d’ESO i les seves famílies

Aquest dijous 7 de març es va dur a terme un Club de Lectura per a pares, mares i alumnes de 1r d’ESO. El llibre que ens va servir de fil conductor va ser El noi del pijama de ratlles de John Boyne, la lectura que hem realitzat aquest trimestre i que també hem anat treballant amb els alumnes a l’aula. L’activitat, que va tenir una bona acollida per part dels pares i mares assistents, va resultar un espai interessant per reflexionar sobre els múltiples temes que tracta la novel·la: com afectava la guerra als nens i nenes, la innocència, l’amistat, les injustícies…
Aquesta activitat s’emmarca en el projecte de dinamització i millora de la biblioteca del nostre centre i esperem que sigui la primera de moltes més!

Bones idees en la trobada del projecte Toni

Aquest 7 de març de 2019, la cooperativa clipflag de l’institut Josep Brugulat va presentar les seves propostes davant de l’ajuntament i d’altres cooperatives dels instituts del Pla de l’Estany. Ens vam trobar amb dues entitats. La primera va ser la Fundació Estany, que ens va proposar incentivar el voluntariat per organitzar activitats amb persones discapacitades per tal d’integrar-les a la societat. La segona entitat va ser el Consell Esportiu. Ens van demanar propostes per ampliar les activitats de divendres actius, on s’hi hauria d’incloure: cultura urbana, activitats dins de Banyoles, amb un cost màxim de 150 euros.
A part d’aquestes dues entitats, l’institut Pere Alsius també va plantejar algunes qüestions que s’haurien de canviar. Per exemple, millorar la comunicació entre els pobles dels voltants de Banyoles amb carrils bicis…, o bé, ampliar l’oferta d’oci per a adolescents amb l’habilitació d’algun local….
D’aquesta jornada n’hem extret un seguit d’idees que creiem que podrien ser útils i que intentarem desenvolupar.

Vine al teatre, us hi esperem

Un any més l’alumnat de 2n del Batxillerat d’Arts Escèniques, Música i Dansa de l’INS Brugulat presenta l’espectacle teatral a la Factoria. Enguany han preparat l’obra Aquí no paga ni Déu, de Dario Fo, amb la incorporació de música en directe.
Dia: Divendres 15 de març
Hora: 20,30 h
Lloc: Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles
Direcció: Gemma Olivas i Mònica Pozo
Intèrprets: Alumnat de 2n del Batxillerat d’Arts Escèniques, Música i Dansa.
Entrades: 1 € a la consergeria de l’institut.
Sinopsi: La crisi i la fam es fan insuportables als barris obrers de la ciutat. Cansades d’aquesta situació insostenible, les dones valentes del veïnat prenen la iniciativa i al crit d'”AQUÍ NO PAGA NI DÉU!” encapçalen una singular revolta assaltant els comerços de la zona. Inesperadament la seva acció desembocarà en un esclat d’embarassos espontanis, múltiples i intercanviables que deixarà estupefactes els seus marits i els cossos de seguretat.
Us hi esperem