El Batxillerat Artístic participa en els dies moguts de l’escola de primària de La Draga

La setmana prèvia a la Setmana Santa els nostres alumnes de 2n del batxillerat artístic de l’assignatura de dibuix van estar convidats a participar en una acció artística molt especial.
L’Escola de La Draga, amb la celebració dels seus “dos dies moguts”, treballa amb tot el seu alumnat d’una manera transversal i diferent una temàtica concreta, aquest any van proposar L’ART.
És per això que el divendres 12 d’abril un total de 459 alumnes, de P-3 fins a 6è de primaria, es van traslladar a l’estany amb l’objectiu de pintar, cadascú a la seva manera, aquest espai natural de la ciutat.
Els van acompanyar, no només els seus professors i professores, sinó també pintors reconeguts de la comarca, dissenyadors gràfics, artistes plàstics i els nostres alumnes de 2n del batxillerat artístic. Una experiència molt gratificant i un aprenentatge per a les dues bandes, ja que s’hi van poder compartir visions ben diferents de com representar artísticament l’estany.

Arnau Padrés participa a l’Olimpíada Nacional de Física

Aquest divendres 29 de març, a la Sala Prat de la Riba de la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, es van lliurar els premis de la fase catalana de l’Olimpíada Internacional de Física. El nostre alumne Arnau Padrés va rebre un d’aquests premis i s’ha classificat per a la fase espanyola que es realitzarà a Salamanca del dijous 25 al diumenge 28 d’abril. Aquesta prova l’organitza la Real Sociedad Española de Física i consistirà en una sèrie de problemes teòrics de nivell avançat de física, així com una part pràctica de tractament de dades d’una experiència de laboratori.

Molta sort a l’Arnau en aquesta nova aventura!

El Brugulat aposta pel contacte entre el teixit empresarial de la comarca i l’alumnat de cicles

Aquest dilluns 8 d’abril el gimnàs de l’institut Josep Brugulat es va convertir en un espai de trobada entre l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Mecatrònica Industrial i les empreses del sector del Pla de l’Estany i comarques properes. L’activitat va consistir en un Speed Dating, un format d’entrevistes de selecció de set minuts de durada amb la finalitat que l’alumnat conegui l’oferta professional per tal de realitzar les pràctiques dual a partir del mes de juny.
En aquesta segona edició ha crescut el nombre d’empreses participants que aposten per un model de formació dual que permet complementar els estudis al centre amb la realització de les pràctiques formatives a l’empresa. A més dels estudis superiors en Mecatrònica Industrial, els CFGS d’Administració i Finances i de Disseny i Moblament també s’oferten al Brugulat en la modalitat dual, amb la qual cosa s’evidencia la clara aposta del centre per treballar de la mà del teixit empresarial del Pla de l’Estany i de l’entorn més proper.

L’alumnat de cicles de grau mitjà visiten l’expojove

L’alumnat de 2n curs de grau mitjà dels tres cicles formatius del Brugulat (fusteria, electromecànica i administratiu) va visitar l’Expojove de Girona.
Van assistir a la lliçó inaugural “I després de cicles, què…”: una xerrada sobre les sortides professionals i acadèmiques a què poden optar els alumnes que acaben un cicle de grau mitjà.
Els alumnes van visitar els diferents estands de la fira i van assistir a diferents tallers/xerrades a les quals prèviament s’havien inscrit: “Instagram, la petjada digital”, “Estudiar a la UE”, “Buscar feina, però de què”, etc.
Els alumnes d’administratiu van presentar el seu projecte “d’empresa simulada” a l’estand del cicle formatiu i van fer tríptics dels productes que venien i un vídeo promocional de l’empresa creada.
Va ser una jornada carregada d’informacions que ha d’ajudar els alumnes a decidir el seu camí.

Nou èxit del Concert de Batxillerat

Aquest divendres 5 d’abril es va portar a terme un nou concert per part dels alumnes de batxillerat de la modalitat d’Arts Escèniques, Música i Dansa. Novament vam tornar a omplir de gom a gom l’Auditori Ateneu de Banyoles, que molt amablement ens cedeix l’ajuntament. El programa va consistir en un repertori molt variat de peces de diferents estils. Tenim la sort de tenir alumnes instrumentistes, fet que dona més riquesa al repertori treballat ja que podem tenir acompanyament de diferents instruments (piano, guitarra, baix, violí, flauta travessera, bateria….) cosa que fa que el repertori sigui també més ric i ple. Vam aprofitar el concert per presentar a les famílies dos vídeos: un primer vídeo que era un resum de totes les activitats fetes fins ara i el segon, que era l’estrena del projecte de Lindyhop amb la interpretació de la peça Tot és poc del grup Hora de Joglar. El concert és la culminació de tot un llarg procés portat a terme per alumnes i professors. Agraïm moltíssim la inestimable ajuda d’en Marc i en Valentín (tècnics de Punt de Fuga), sense ells l’espectacle no seria el mateix.

Martí Juanola guanya el Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica

El passat divendres 5 d’abril, en Martí Juanola Ametller , estudiant de 2n de BTX de l’INS Josep Brugulat, va rebre el Premi Astrobanyoles de Recerca i Divulgació Científica 2019 pel seu excel.lent treball de recerca. Aquesta és la Novena Edició, amb l’objectiu d’estimular l’interès pels temes de ciència i el pensament científic entre els estudiants dels Instituts de Batxillerat del Pla de l’Estany. L’acte d’entrega del premi va comptar amb la presencia del senyor alcalde de Banyoles Miquel Noguer i el director del Museu Darder Lluís Figueras.
En el treball s’exploren les matemàtiques, la informàtica i els jocs de taula simultàniament. La recerca consta de diversos projectes i cada projecte té la intenció d’aprofundir en diferents temes de la matemàtica per entendre la presència d’aquesta, en tota la seva extensió en els jocs. De manera introductòria, també hi ha uns apartats dedicats a comprendre conceptes més abstractes com l’atzar o el perquè dels jocs.
A partir d’ara, En Martí tindrà l’oportunitat de presentar el seu treball a Ràdio Banyoles i en les Tardes de Ciència al Museu Darder de Banyoles. Felicitats!