Eleccions Consell Escolar 2018

S’ha iniciat el procés per a la renovació de part dels membres del Consell Escolar del nostre Centre. Enguany cal renovar dos membres del sector de mares i pares, un membre del sector alumnat, un membre del PAS i tres membres del sector de professorat.
Us adjuntem el calendari de tot el procés i us encoratgem a participar-hi, ja sigui presentant les vostres candidatures com participant en les votacions.
Us informem que trobareu les llistes dels cens al vestíbul principal de l’institut, us preguem verifiqueu que siguin correctes, en cas que detecteu algun error, podeu presentar una reclamació dins el termini establert.
Per tots aquells que vulgueu presentar la vostra candidatura, podeu trobar un model de sol·licitud a Secretaria o el podeu descarregar d’aquí mateix .
Les funcions del Consell Escolar, entre d’altres, són: participar en l’aprovació el projecte educatiu i les seves modificacions, aprovar les directrius d’activitats escolars complementàries i d’activitats extraescolars, entre d’altres.

El calendari previst és el següent:

5 de novembre
vineta-vector-azul
Convocatòria de les eleccions al consell escolar
Publicació del cens provisional d’electors de cada sector
Del 9 al 13 de novembre
 vineta-vector-azul
Presentació de reclamacions en relació al cens d’electors
Del 7 al 16 de novembre
 vineta-vector-azul
Presentació de candidatures
8 de novembre
 vineta-vector-azul
Sorteig dels membres de les meses electorals
14 de novembre
 vineta-vector-azul
Resolució de reclamacions al cens electoral
14 de novembre
 vineta-vector-azul
Constitució de les meses electorals de cada sector
15 de novembre
 vineta-vector-azul
Publicació del cens definitiu d’electors de cada sector
19 de novembre
 vineta-vector-azul
Publicació de les candidatures de cada sector
26 de novembre
vineta-vector-azul
Elecció dels representants de les mares i pares
29 de novembre
vineta-vector-azul
Elecció dels representants del professorat i PAS
29 i 30 de novembre
 vineta-vector-azul
Elecció dels representants de l’alumnat
Abans del 21 de desembre
 vineta-vector-azul
Constitució del nou Consell Escolar
Presa de possessió dels nous membres
Animeu-vos, formar part del Consell Escolar és una bona manera de participar en la vida del centre!

Itinerari pel museu de Fontcoberta i l’estany d’Espolla

Emmarcada dins la Setmana de la Ciència 2018, aquest divendres 9 de novembre els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de biologia van participar en una activitat organitzada pel CRP i els professors de ciències dels quatre instituts de la comarca. En aquesta activitat, els alumnes van visitar el museu de Fontcoberta on, a través d’una maqueta i d’uns plafons, s’explica l’origen, la formació, la fauna i la flora que hi ha a l’estany d’Espolla. A continuació, es va fer una xerrada sobre els triops i les seves particularitats, a càrrec del professor de l’Insitut d’ Ecologia Aquàtica de la UdG, el Sr. Dani Boix. I per acabar la sortida, vam caminar fins a l’estany d’Espolla per poder veure els triops en primera persona i observar el paisatge.

Visita al Museu del Cinema de Girona

Com cada any, els alumnes de 1r de batxillerat de la matèria de cultura audiovisual (escènics i plàstics) han anat al Museu del Cinema de Girona. Durant la visita han pogut aprendre com, partint de l’origen dels espectacles visuals del teatre d’ombres, passant per les joguines òptiques, la llanterna màgica, el cinetoscopi, les primeres càmeres…., arribem al naixement del cinema, amb els germans Lumière i a les primeres mostres de cinema de ficció de George Méliés.
Una experiència molt enriquidora que ens ha despertat les ganes de descobrir el món de la fotografia analògica, en un moment en què gairebé tot és digital.

L’alumnat de 1r d’ESO visita el poblat neolític de la Draga

Aquest dilluns 5 de novembre els alumnes de 1r d’ESO van fer una visita per conèixer el poblat neolític de la Draga. Primer de tot, els van situar a l’època en què hi havia vida al poblat (fa uns set mil anys) i tot seguit van poder veure com s’excava cada estiu, les característiques dels diversos tipus de cabanes, les eines dels neolítics i les activitats diàries. Van comprovar com es pot fer foc fregant dues fustes, o picant dues pedres de sílex, com fer una serreta i després tallar pell. Finalment, van fer un taller de fabricació d’un gratador que va quedar de record per a cada alumne. La sortida estava organitzada pel departament de socials i ha servit per completar el currículum d’una manera amena i profitosa. Cal dir que havíem patit per si el temps no ens acompanyava, perquè les prediccions amenaçaven pluja, però finalment no va ser així i vam poder realitzar correctament l’activitat.

Xerrada sobre els superordinadors i la ciència a l’Ateneu de Banyoles

Entre les activitats de la Setmana de la Ciència els alumnes de 1r de batxillerat (científics i tecnològics) han assistit a una xerrada que ha tingut lloc a l’auditori de l’Ateneu de Banyoles aquest dimecres. El títol d’aquest any era “ Els superordinadors i la ciència“. El conferenciant, el senyor Víctor Guallar, ens ha explicat el paper cabdal que tenen aquests ordinadors tan grans en el desenvolupament de nous fàrmacs. En concret, ens ha parlat dels programes de simulació que s’estan desenvolupant per predir com interactuen les proteïnes del nostre cos amb aquests nous fàrmacs. Els alumnes, sobretot els de ciències, els ha agradat molt ja que, d’una manera molt amena, els ha explicat les principals reaccions bioquímiques que actualment es treballen al superordinador que hi ha dins la UPC, a Barcelona.

Trobada esportiva comarcal de 1r d’ESO

El dia 25 d’octubre va tenir lloc la jornada esportiva dels alumnes que fan 1r d’ESO de tots els instituts de la comarca. El lloc escollit va ser el Parc de la Draga, un lloc ideal per a la pràctica esportiva. Concretament, van ser els alumnes de 2n curs del CFGS d’Activitats Físicoesportives de l’INS Pere Alsius els qui van dinamitzar totes les activitats. La proposta esportiva es va concretar en les estacions següents: pitxet, ultimate, cementiri, rugbi flag, cros i ritme. Els alumnes n’han fet una valoració molt positiva!!!!