“Jo no sóc discapacitat. Són els ulls, la teva actitud el que em discapacita. Sóc tan igual i tan diferent de tu. Mira’m, escolta’m, respecta’m! I no em sobreprotegeixis. La inclusió comença per la teva actitud!!”
Tot i que aquest projecte és de dansa, ha anat molt més enllà perquè ens ha ajudat a obrir els nostres ulls a altres realitats. I si a través de la dansa és possible la inclusió, per què no és possible en altres àmbits de la societat? És qüestió només d’actituds i suports.
Les arts no són només una eina de transformació social, sinó un dret”.
Believe és un cant de llibertat. Believe vol dir creure, tenir fe, tenir esperança. Creure que entre totes i tots, les coses es poden canviar. “You have another day to shine”.
Tens un altre dia per brillar. I realment els nois i noies de Fundació Estany i el nostre alumnat ha brillat…. i molt!
Projecte de dansa inclusiva fet pel Batxillerat d’Arts escèniques, música i dansa de l’Institut Josep Brugulat de Banyoles i Fundació Estany. Fruit dels tallers de dansa dirigits per la ballarina i coreògrafa de dansa inclusiva Neus Canalias (La mujer del carnicero).
El bonic graffiti ha estat fet pels alumnes de l’optativa de VIP 4t ESO, dirigits per l’Adriana Masó, la Maria Ros i l’Assumpta Planas.

El Rotary Club Banyoles reconeix l’alumnat de cicles formatius del Brugulat

Aquest dilluns passat, el Rotary Club Banyoles ha fet entrega d’un reconeixement a 5 alumnes que han acabat un dels cicles formatius de grau mitjà que s’imparteixen al Brugulat assumint el cost de la matrícula del curs vinent, amb la qual cosa reconeix el mèrit d’aquells alumnes que han destacat pel seu esforç i els ajuda a seguir formant-se. Aquesta iniciativa forma part del projecte del Rotary “Forma’t professionalment” que s’ha anat desenvolupant al llarg del curs i que ha permès que l’alumnat dels cicles formatius conegués de prop el teixit empresarial de la comarca.

Llegir més»

Acte de comiat de 4t d’ESO

Divendres 20 de juny de 2020: Avui ha estat un dia estrany però també, especial. Estrany perquè aquesta no és la millor manera de fer un comiat de 4t d’ESO, però especial perquè malgrat tot el que hem passat aquests últims mesos, tenim una nova promoció d’alumnes que ha finalitzat l’etapa i que s’han graduat i això sempre és motiu de felicitacions, alegria i també segurament de nostàlgia, sobretot per aquells que deixen l’institut.

Llegir més»

Uns videoclips molt especials

Una manera de posar en pràctica tots els coneixements adquirits des de la matèria de Cultura Audiovisual és la realització d’un videoclip, perquè en el seu format breu cal utilitzar moltes destreses diverses.

Llegir més»

Arxivem la COVID19

Els darrers mesos que hem viscut ens han impactat d’una manera que no podrem oblidar: el confinament, la malaltia, la solidaritat, l’angoixa per la situació econòmica, la buidor i el silenci dels espais públics… És tant el que ha passat, que els arxius comarcals han endegat una campanya de recollida de documents sobre la pandèmia per fixar-ho per sempre en la nostra petita història.

Llegir més»

Creativitat, també en confinament

Durant aquests dies de confinament, l’activitat creativa no s’ha aturat. Els alumnes de 1r del batxillerat artístic de la matèria de Cultura Audiovisual han estat treballant de valent aquests dies en diverses activitats. Una d’elles són els stop motions.

Llegir més»