The perfect free throw

Dins del projecte GEP (Grup Experimental Plurilingüe) els alumnes de 1r de Batxillerat científic han fet, aquest trimestre, l’activitat en anglès “The perfect free throw”. En primer lloc, i veient una sèrie de vídeos de tirs lliures gravats a càmera lenta parats a mig recorregut, havien de reflexionar si era possible predir com acabaria el llançament.

Un cop veien que sí, ja que segueix una paràbola, havien d’analitzar una sèrie d’imatge donades pel professor, com la de sota, i predir si el tir lliure acabaria entrant o no:

Prenent dos punts de la trajectòria i resolent l’equació corresponent trobaven quina seria la trajectòria de la pilota:

I a partir d’aquí ja podien decidir si era un encert o no. Seguidament, amb totes les paràboles calculades i gràcies a la fórmula del tir paràbolic, van poder extreure la velocitat i l’angle de llançament de tots els tirs encertats, i així decidir com havia de ser el tir lliure perfecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>