La Marató de TV3

Com cada any l’equip de la marató de TV3 ha vingut a l’ institut  Alexandre de Riquer a informar-nos sobre el tema d’aquest any, que és l’ictus i les lesions medul·lars cerebrals.

Els col·laboradors van venir, durant una setmana per explicar-nos de què tracta la marató i dels problemes que té la gent que pateix aquests problemes de salut.

baixa

Aquesta experiència ens ha semblat molt enriquidora i hem entès la necessitat de  donar suport a les persones que ho pateixen, i per això considerem que cal contribuir en la marató de TV3 i ajudar-los aportant diners i donant ànims a totes i a tots els malats.

Si voleu saber-ne més sobre la malaltia, aquí teniu una mica d’informació:

-QUE ÉS UN ICTUS?

L’ictus passa quan s’altera bruscament la circulació de la sang al cervell, de manera que, en la majoria de casos, la sang no arriba a alguna part d’aquest òrgan.

-QUIN TIPUS D’ICTUS HI HA?

Ictus isquèmics: es forma un tap en una artèria que no permet que la sang circuli i arribi correctament a totes les àrees del cervell.

Ictus hemorràgics: passen perquè una artèria trenca i això provoca una hemorràgia.

És la primera causa de mort en dones i la tercera en homes.

Una de cada sis persones en tindrà un al llarg de la seva vida. A mesura que ens fem grans augmenten les probabilitats de tenir-ne un.

-QUE ÉS UNA LESIÓ MEDUL·LAR I CEREBRAL TRAUMÀTICA?

Les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques passen quan rebem un fort cop al crani o a la columna vertebral.

La medul·la espinal és l’interior de la columna vertebral, és un cordó nerviós.

La lesió que provoca un fort cop al cervell és coneix com a traumatisme cranioencefàlic i pot afectar les capacitats físiques, mentals i emocionals d’una persona.

 

Redacció i Fotografia: Alba Montserrat i Berta Ferrer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>