Visita a la Colònia de Puig-Reig

El passat divendres 21 de febrer, els alumnes de quart d’ESO vam visitar la Colònia de Puig-Reig. Ens vam desplaçar en autobús i al arribar, vam poder gaudir  d’una visita guiada per tota la colònia.

La visita va començar amb un vídeo que ens explicava l’evolució de la colònia de Puig-Reig respecte a les altres colònies de Catalunya. Seguidament, ens van ensenyar totes les instal·lacions de la colònia. Ens van fer una petita introducció davant de l’església i vam començar la visita.

En primer lloc, vam visitar el safareig, que era un espai exclusiu de noies i per això era un lloc segur per a elles. Després, vam visitar una casa on ens van explicar que acostumaven a viure-hi unes 14 persones. La casa disposava d’una petita cuina, una taula per menjar i de tres habitacions amb llit de matrimoni. Les persones tenien torns de matí de tarda o de nit. En tercer lloc, vam visitar la peixateria on ens van explicar que l’economia era una bombolla perquè els diners sempre acabaven a les mans dels amos de la colònia. Seguidament, ens van ensenyar les dutxes comunitàries.

Finalment, ens van ensenyar la part més interessant de la colònia, les fàbriques. Les sales disposaven de moltes màquines de teixir que eren mogudes per una màquina de vapor. Ens van fer una petita demostració i vam observar que al fer tant soroll, la gent que hi treballava acabava tenint conseqüències, a la llarga.

Va ser una visita molt interessant i ens ho vam passar molt bé.

 

Redacció: Mireia Montalbán

Fotografia: Xènia Serra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>