El secret del meu turbant

Ahir, als alumnes de 3r d’ESO ens van fer una visita molt especial. Va venir la Nàdia, l’escriptora i protagonista del llibre: “El secret del meu turbant”.
La Nàdia ens va explicar un munt de coses, d’entre elles, les que més ens van motivar i les que ens van fer reflexionar més, van ser quan ens va dir que ella sempre que es proposava o somiava  aconseguir un lloc a la societat o algun repte relacionat amb l’estudi, ja fos d’informàtica, de lletres, o d’alguna altra cosa, matava per aconseguir-ho, matava pe allò que realment volia fins a obtenir-ho.
Ens va comentar, a partit d’una pregunta realitzada per un dels companys, que el que més li agradava d’Afganistan (país d’on prové)  era que la gent valorava poder aprendre i poder dibuixar, poder fer allò que molts de nosaltres no valorem com hauríem de valorar, i el que més odiava era no poder tenir la llibertat que com a éssers humans es mereixen.
Ens va explicar que, abans de venir a Catalunya, tenia molta por de com podia ser la gent aquí, a Europa, por de què faria quan estigués aquí, on dormiria i qui li faria companyia després d’haver passat 21 anys de la seva vida al costat de la seva mare. Li dolia pensar els milers de kilòmetres que la separaven de la seva família, que ho havia donat tot per ajudar-la a tirar endavant sempre.
El passat mes de juliol va anar a veure la seva família (no era la primera vegada) i ens va explicar que, per arribar a casa seva, es va haver de vestir tota de negre, fins i tot es va haver de tapar la cara. Als ulls es va posar unes ulleres de sol perquè cap dels amics que havia tingut  la pogués reconèixer com a dona, ja que ells sempre l’havien conegut com a Zelmai, el seu germà, el noi pel que es va fer passar per poder rebre una bona educació i poder treballar, facilitant així la vida de la seva família.
Ens van impressionar moltes de les històries que ens va explicar i ens va fer sentir molts sentiments i emocions diferents:  tristesa, força, valor, amor, felicitat…
Gràcies, Nàdia,  per aquesta visita.
Redacció: Laia Vilardell.
Fotografia: Yassa Sissoko.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>