Sortida al MMAC (museu de les matemàtiques)

El passat dimarts 19 de novembre l’alumnat de 2n d’ ESO vam tenir l’oportunitat de visitar el museu de les matemàtiques de Catalunya (MMAC), situat al Parc de Can Mercader, a Cornellà de Llobregat.

Allà, vam poder gaudir d’un taller i de la visita al museu. El taller consistia en la creació de dos dels onze dissenys de cúpula auto portable ideats pel científic, enginyer, inventor, pintor, escultor i arquitecte Leonardo da Vici, del qual aquest 2019 en celebrem el 500 aniversari, utilitzant 250 peces de fusta idèntiques. La visita, per la seva banda, va ser altament interactiva, i constava de tres sales dividides en diferents  tòpics. La primera estava centrada en els cóssos geomètrics, en aquesta sala vam poder veure des de problemes fins a un cercle de llum vermella que permetia crear diferents polígons a partir de cossos geomètrics amb volum. En la segona hi vam poder apreciar diferents trencaclosques i reptes utilitzant les il·lusions òptiques i la perspectiva. I, en la tercera i darrera sala, vam observar un gran nombre de trencaclosques i problemes centrats en l’estadística.

En conclusió, va ser una sortida molt lúdica, didàctica i altament recomanable.

Redacció: Annwenn Catalan

Fotografia: Dolors Minguell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>