ARTS AND ENGLISH WITH EDWARD HOPPER
19/04/21This term, the students of 1st of ESO have worked together in English and Arts to describe and compare Edward Hopper`s paintings. In the English class we have chosen two of his art works, we compared them and wrote the story of one of the… Llegeix més»
Visita 2n d’ESO castell de st Joan
18/04/21L’ alumnat de Segon ha visitat el castell medieval de Sant Joan , després de descobrir unes pistes en codis QR sobre la senyora del castell , hem gaudit de la explicació de l ‘ Ana Peña i hem pujat a la torre, des d’on… Llegeix més»
Tallers d’Història a 1r i 2n d’ESO
26/03/21Aquest curs com que no hem pogut fer les sortides d’altres anys, hem iniciat els “Tallers d’Història”. Dediquem algunes hores de Socials de 1r i 2n d’ESO a posar en pràctica els coneixements de les èpoques que s’estan treballant a classe. Els alumnes de 1r… Llegeix més»
Activitat final del projecte Apadrinem el Patrimoni 3r d’ESO
26/03/21Els alumnes de 3r d’ESO han finalitzat el projecte Apadrinem Sant Pere del Bosc que van iniciar a principi de trimestre. Han acabat la seva feina fent una reportatge en anglès que explica tot el que han descobert sobre el debat que ha sorgit els darrers anys per l’ampliació de l’autopista C-32. Aquí teniu una mostra d’un dels vídeos que han elaborat. Aquest projecte s’ha de fet de manera transversal des de Llengua castellana, Llengua anglesa, Socials i Educació Física.
Cerca de les barreres arquitectòniques dels alumnes del Servei Comunitari de 3r d’ESO
17/03/21Els alumnes de 3rA van fer un taller per comprovar en primera persona les dificultats que tenen les persones que van en cadira de rodes quan es troben amb barreres arquitectòniques. Aquesta experiència els ha servit per començar el seu projecte de Servei Comunitari, que… Llegeix més»
Venda de mascaretes dels alumnes del Servei Comunitari de 3r d’ESO
12/03/21Els alumnes de 3r d’ESO estan fent una campanya demanant donatius a canvi de mascaretes per recaptar diners per la Barcelona PiD Fundation de la Vall d’Hebron, que es dedica a la recerca i l’ajuda a pacients que pateixen immunodeficiències primàries. Les mascaretes van… Llegeix més»
Fem cinema
16/02/21San Valentín
14/02/21Febrero es el mes del AMOR y por ello los alumnos/as de segundo de la ESO están trabajando desde la Literatura de las dos lenguas el uso artístico de la palabra y el conocimiento de las estructuras estróficas más características de nuestra cultura literaria.
Para ello… Llegeix més»
Reto 2n ESO
03/02/21Los alumnos de segundo de la ESO están aprendiendo cómo se estructura la lengua española a través del análisis morfosintáctico. Después de ver las distintas categorías gramaticales como pequeñas piezas que pueden formar estructuras más complejas; ahora están analizando la composición de los enunciados oracionales… Llegeix més»
DENIP 2021
01/02/21Aquest any hem dedicat el Dia Escolar de la Noviolència i la Pau a reflexionar sobre el Dret a la Salut. Per les restriccions del COVID, aquest curs només s’ha fet una activitat. Els alumnes de 3r ESO, que han estat treballant el Dret a… Llegeix més»
Nylstar regala mascaretes a l’IE amb finalitats solidàries
15/12/20
La tèxtil Nylstar de Blanes ha creat unes mascaretes antivirals que duren tres mesos –suporten uns 100 rentats- i ja n’ha venudes 2 milions als Estats Units.
La particularitat d’aquestes mascaretes és que el fil amb què estan fetes elimina i bloqueja la proliferació de virus,… Llegeix més»
Apadrinem el patrimoni 3r d’ESO
10/12/20
Els alumnes de 3r d’ESO van començar la setmana passada el projecte Apadrinem el patrimoni. Fins el mes de gener faran un seguit d’activitats que els ajudaran a descobrir un espai molt important del patrimoni artístic, històric i natural de Lloret de Mar: Sant Pere… Llegeix més»
Projectes emprenedors a 4t d’ESO
10/12/20Els alumnes de l’optativa d’Emprenedoria de 4t d’ESO fa dies que treballen en un projecte de creativitat i innovació. Cada equip va rebre una botella d’aigua buida a partir de la que havien de crear un producte nou. Han pensat el nom, han creat logos, slogans, una campanya de publicitat i després de molts dies de feina han aconseguit crear quatre productes que van presentar a classe i han promocionat per xarxes socials. En aquests enllaços trobareu les webs que han fet per si els voleu veure:
RELAIN. KEEPS IT DRY. Un posa paraigües portàtil.https://manda-business.jimdosite.com https://youtu.be/nVnaSgtkdVA
MEP. MultiEcoPot. Un pot amb moltes més utilitats. https://daryakononova23.wixsite.com/mi-sitio-web1 https://youtu.be/dmlW52SqNZM
CABLEX. Un organitzador de cables. https://ionlaubra.wixsite.com/cablex
FLYCATCHER. Un espantaocells que també atrapa mosques i mosquits. https://www.canva.com/design/DAEPTmMKw4U/PIH5fJNkl_T1-0vN-iT3UQ/edit https://youtu.be/2ZFZrh3glK4
Halloween 2020 secundària
20/11/20CATALÀ
A finals d’octubre vam celebrar Halloween amb un Concurs de Decoració de la Classe. Les aules es van omplir de sang, foscor i terror!! Els materials per a decorar havien de ser reciclats i reutilitzats.
Per al jurat va ser molt difícil prendre una decisió perquè… Llegeix més»
Ocells de paper – Economia 4tESO
29/09/20El dijous passat els alumnes de 4rt d’ESO que cursen l’optativa d’Economia van viure de primera mà com funciona una cadena de muntatge.
L’activitat consistia en fer el màxim número d’ocells de paper en un temps limitat. Els alumnes es van dividir en cinc grups diferents… Llegeix més»
Dia Europeu de les Llengües 2020 (DEL)
28/09/20La setmana del 21 de setembre els alumnes i les alumnes de 1r i 2n d’ESO hem celebrat el Dia Europeu de les Llengües, que es commemora cada 26 de setembre, i hem descobert, entre moltes altres coses, que a Europa s’hi parlen més de 200 llengües!
També hem reflexionat sobre el fet que conèixer les llengües del nostre continent és important perquè fomenta el respecte entre les diferents cultures d’Europa i alhora hem pres consciència que la riquesa de la diversitat lingüística europea ha de ser preservada i reforçada.
Aquest projecte l’hem treballat conjuntament entre les assignatures de català, castellà i anglès per adonar-nos, també, de la importància que té poder-nos comunicar i comprendre’ns.
Poesía y Literatura
25/09/20
¿Qué es la Literatura? ¿Qué es poesía?
Los alumnos de 1ºB hemos reflexionado, durante la hora de lectura en lengua castellana, en torno a estas dos cuestiones que siempre se ha ido formulando el ser humano.
A partir de estas dos preguntas cada uno ha ido exponiendo su opinión sobre el tema hasta crear este mural en forma de libro que recoge toda una definición bien personal y reflexiva sobre lo que entendemos por Literatura y poesía.
Junto a esto, hemos querido comprobar de primera mano si nuestras definiciones eran ciertas a través de dos textos poéticos: ¿Qué es poesía? de Gustavo Adolfo Bécquer y Dos tristes idiotas de Elvira Sastre.
La sorpresa nos la hemos llevado tras la lectura de esta última; cuando algunos alumnos/as han empatizado con el yo poético de esta gran poeta y han puesto de manifiesto la capacidad de expresar toda esa carga emocional con unas palabras cargadas de significado y sentimiento. Alguno ha expresado: “cómo ha tenido que marcarle esa experiencia de su vida para escribir esto de esta manera; yo sería incapaz.”
Ahora toca demostrarles que ellos/ellas también pueden crear poesía y pura literatura.
Elisabet Sánchez y Miguel Palomares
Profesores de lengua castellana 1º ESO B
Memòria Històrica Confinada, 4t d’ESO
09/06/20Aquest curs hem acabat el projecte de Memòria Històrica durant el confinament. Els alumnes han treballat l’exili dels republicans després de la Guerra Civil i han recreat històries personals dels que ho van viure. A sota en podeu veure una, la de Joan Castelló, un… Llegeix més»
Art confinat
09/06/20Els alumnes de 3r ESO han estat treballant l’època del Renaixement durant bona part del confinament i han reinterpretat i explicat alguns dels quadres més famosos. Aquí sota en podeu veure alguns exemples: