A la recerca d’empremtes

Havíem planificat la sortida amb el grup dels ‘bumblebees’, de #2nESO B, per identificar traces i empremtes humanes a Montjuïc. Hem començat reconeixent l’obra escultòrica ‘Feníxia’ de Sílvia Gubern. Ens hem preguntat per la seva forma i emplaçament, l’hem dibuixada i l’hem transitada.

Hem seguit visitant la impressionant instal·lació d’Oriol Vilapuig a la secció del romànic del MNAC (on ens han rebut amabilíssimament, cal dir-ho, malgrat les restriccions), la part dels ‘frottages’, que és ben bé com donar vida a la imatgeria medieval, i la videoinstal·lació, onírica, sensual, màgica.

En sortir, equipats amb els nostres grafits i rotlles de paper, ens hem dirigit al monument al guanyador de la marató olímpica del 92, el coreà Young Cho Hwang, a tocar de l’Estadi olímpic. Ens hem posat mans a l’obra i de seguida hem començat a veure resultats interessants.

Després hem arribat al conjunt commemoratiu de les barraques que havien ocupat el vessant de migdia de Montjuïc a partir dels anys 50, una autèntica ciutat dins la Barcelona del desenvolupisme. I hem enregistrat les diverses plaques amb aquesta tècnica què hem après últimament, el ‘frottage’. Ara seleccionarem les mostres i les fixarem amb un esprai especial. Ha estat un dia intens! #Tandem #IEARTS