Santa Cecília- Comunitat de Mitjans i 6è

Els alumnes de la Comunitat de Mitjans i 6è ens han preparat una sorpresa, amb motiu de Santa Cecília (patrona de la música i els músics).

Es tracta de la cançó “Stand by me”, original del compositor i cantant Ben E. King (Benjamin Earl Nelson), que va ser composada per ell mateix i dos artistes més (Jerry Leiber i Mike Stoller), a la dècada dels seixanta (1961). Aquesta cançó és una de les millors cançons de tots els temps. Cal destacar que Ben King va ser un gran referent del R&B (Rhythm and blues). El 30 d’abril d’aquest any es van complir 5 anys de la seva mort.

A l’aula, els nens i nenes de la Comunitat de Mitjans van escoltar i ballar aquesta cançó i van aprofitar per treballar el concepte de música original i versionada. També van aprendre a diferenciar les diferents parts de la cançó: la part instrumental, les estrofes i la tornada, la qual van aprendre a cantar (en anglès). A partir d’aquesta cançó també van veure el concepte de tempo, pulsació i ritme, i diversos estils musicals, com és el cas de la versió de música bachata d’un altre cantant i compositor, Prince Royce, qui l’any 2010 va treure el seu primer àlbum (amb el seu mateix nom artístic, PRINCE ROYCE) i on incloïa aquesta versió del senzill de “Stand by me”, però la seva versió estava composada amb estrofes en anglès i en castellà. També van aprofitar per afegir instruments de petita percussió (claves, maraques i güiro).

Amb la Comunitat de Grans (a 6è) van treballar la mateixa cançó i es va aprofitar per aprofundir més en la lletra, els moviments del ball (més complexes) i la pràctica vocal. Amb una de les nenes de 6è B es va treballar el xilòfon, i s’ha afegit al principi de la cançó.

Volem donar les gràcies a la mestra de música de Comunitat de Mitjans i 6è, l’Alana, i també a tots els alumnes participants. Heu fet una gran feina!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>