L’ESTANY, TEIXIT DE GENT I ART

En Jesús Jordan i en Leo de Armas tenen una productora: Hagakure Films S.A. En Jesús és el productor i en Leo, el director i realitzador. Van arribar al poble a principis de novembre buscant per al Leo un lloc on allotjar-se i passar un temps de reclusió per treballar. Tenen un projecte molt interessant entre mans que es basa en la realització d’una pel·lícula sobre el gimnasta doble campió olímpic català Gervasio Deferr, finançat amb una nova forma d’economia: la criptomoneda.

El Leo es va instal·lar a mitjans de novembre a l’Estudi del Prior, l’allotjament turístic situat dins les dependències del Monestir de Santa Maria de l’Estany, i va estar pràcticament un mes treballant en el projecte sense sortir de la seva closca. A poc a poc  se’l va començar a veure pel poble: xerrant amb la gent als bars, anant a comprar als comerços, passejant pels espais naturals que ocupava l’antic estany i assistint juntament amb en Jesús a activitats culturals de l’Estany.  Va ser així que van descobrir el tant per cent tan elevat d’artistes que té el nostre petit poble del Moianès. Aquest fet i la proximitat de la fira del 8 de desembre, amb també un concurs de pintura ràpida que ja ha arribat a la seva 47a edició, els va portar a fer un petit documental sobre l’esdeveniment d’hivern i regalar-lo al poble. Així, el dia 4 de gener d’aquest any a la sala polivalent de la Casa de Cultura es va presentar L’Estany, teixit de gent i art, un preciós retrat fílmic del poble de l’Estany a través dels artistes del municipi. Unes 100 persones, mogudes per la curiositat i sense saber què hi anàvem a veure, ens hi vam aplegar.

Quan va acabar el documental, un silenci màgic va recórrer la sala. I és que, a part de la qualitat tècnica i artística de la peça, el Leo va aconseguir emmirallar-nos a través del relat dels artistes, posant en valor el patrimoni natural i cultural del municipi. Quan la cultura és assimilada per un poble, l’art actua com a vehicle de cohesió i autoconsciència.

L’Estany, teixit de gent i art, d’una durada aproximada d’uns 20 minuts, ha estat ara allargat una miqueta i el dia 7 de febrer el Leo, acompanyat del pintor Manel Doblas,  va anar a l’escola a filmar-hi unes escenes. Perquè sí, perquè els nens i les nenes són els artistes del futur! L’art és un coneixement innat: tothom neix amb aquesta capacitat; tothom s’expressa de forma única i l’educació artística afavoreix que la creativitat, tan necessària per al creixement global de la persona, es pugui desenvolupar.

Va ser una sessió entranyable: mans plenes de pintura, esbossos sobre paper,  l’atractiu de la càmera de filmar, les figures del Leo i en Manel entre la canalla, … Dissabte 23 de febrer a 2/4 de 8 del vespre es tornarà a passar el documental. I és que, després de l’èxit del dia 4 de gener i a petició de gent que no va poder assistir-hi, es farà un 2n passi de la projecció. Ara, la versió que es presentarà tindrà uns 15 minuts més de durada i aquest cop es projectarà al local del Cine. Us hi esperem!

Marina Berdalet Andrés. Tècnica de la Casa de Cultura

FEU CLIC A LA FOTO PER VEURE L’ÀLBUM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>