The MusicaK:al Project

The MusicaK:al Project és un projecte cultural i social que impulsa l’Escola de Músics i JPC des de l’any 2006 amb l’objectiu d’implantar la cohesió social mitjançant la música en molts àmbits de la vida diària com el que ja existeix al barri del Raval, Ciutat Vella i del barri del Besòs.

Què  volem aconseguir amb The MusiK:al Project:

Exportar el  model d’èxit a nivell educatiu, social i cultural de l’Escola de Músics.
Donar a conèixer la música com a mitjà de comunicació i d’expressió intercultural dirigida a totes aquelles persones que no poden tenir accés a ella intentant fer partícips als col•lectius de persones en risc d’exclusió social o marginalitat degut a la seva situació social, econòmica, o cultural, intentant afavorir aspectes del desenvolupament personal, augment de l’autoestima, buscant objectius comuns i unificadors amb els altres usuaris del projecte, amb les escoles, amb les entitats i amb el barri en general.

Aquest projecte ha treballat aspectes com:

El desenvolupament personal a través de la música, ha produit un canvi en els aspectes de la confiança en si mateix, en la seva educació, coneixements, aptituds, habilitats i en les seves relacions personals diàries.
La música ha fet que la gent utilitzi aquest llenguatge universal i ha fet que les diferencies entre les persones desapareguin i es pugui conviure i relacionar-se més fàcilment sense tenir en compte les diferències existents, millora la cohesió i la inclusió social. TOTHOM és igual davant la Música. Això ha fet que s’afavoreixi la tolerància, la comunicació de tots els sectors de la societat ajudant a resoldre situacions de marginalitat produïts per edat, raça, nivell social, etc..
La formació d’aquets grups ha ajudat a crear uns lligams més estrets entre les persones que han fet el projecte, entre la comunitat, el barri i la ciutat reforçant la seva identitat, l’autoconfiança i la cooperació de la seva comunitat.
Aquest projecte s’ha dut a terme en diferents espais: Escoles del Districte de Ciutat Vella. Casals de Gent Gran, L’Escola de Músics i Escola de Música JPC, etc… segons es necessitava.
Aquests projectes han tingut molt ÈXIT aquests últims anys. Cada any hi ha agut més demanda per part de la població del Districte.

CNL de Barcelona

Ciutat Vella m'encanta
Ciutat Vella m’encanta

Neix la coral “Ciutat Vella m’encanta”, formada per alumnes de català.

Ciutat Vella m’encanta és la nova coral formada per alumnes dels cursos de  català del CNL de Barcelona. Aquesta  iniciativa és fruit del conveni signat entre la delegació de Ciutat Vella del CNL i l’escola de Música JPC i s’emmarca en el programa “Aprèn català tot cantant” que es duu a terme al Raval.

L’aproximació a la cultura popular a través de la música és una de les prioritats de l’Escola de Música JPC i enllaça amb una de les prioritats del CNL de Barcelona que és fer conèixer i participar en la cultura popular catalana als alumnes dels cursos de català.

La coral Ciutat Vella m’encanta permetrà als alumnes, de diferents nivells i procedències, practicar el català fora de l’aula i, alhora, conèixer i participar activament en la cultura popular, afavorir les relacions interpersonals i facilitar la plena integració a la societat catalana.

Alguns dels valors afegits que aquesta activitat pot aportar als alumnes són:

  • Incrementar la motivació per l’aprenentatge de la llengua entre els alumnes nouvinguts; treballar la dicció i la fonètica; ampliar vocabulari; fer pràctiques reals de la llengua fora de l’aula; adquirir seguretat en les primeres converses, etc.
  • Quant als alumnes de nivells més avançats, a més de reforçar la llengua oral i treballar la dicció i la fonètica, la seva participació a la coral els animarà a fer servir sempre el català, especialment amb aquelles persones que n’estan iniciant l’aprenentatge.

Consorci per a la Normalització Lingüística

untitledCaptura de pantalla 2013-03-22 a la(s) 12_27_36
****************************************

Els concerts al Centre Sant Pere Apòstol.

les corals

El darrer concert del mes de maig va estar a càrrec de tres corals, la primera pertanyent a l’Escola de Músics i JPC dirigida per Pablo Acosta i de molt recent creació formada per alumnes adults i algun pare d’estudiants de la mateixa, i la Coral Labouré i Centre de Normalització Lingüística sota el comandament de la Cristina Colomer i acompanyats al piano per Merichel Sembrano, la primera formada per joves alumnes de l’Escola de Músics i JPC i la segona per adults procedents de diferents nacionalitats que mitjà del cant coral s’integren al coneixement de la llengua i tradicions catalanes, un excel·lent objectiu!

Aquest ha estat sempre el principal punt de referència del foment del cant coral, unir esforços per agermanar els pobles ajudant a la cultura i la convivència. Una forta felicitació per aquests projectes!!
Maig del 2014
***************************************

CONCERTS DE SANT JORDI

Coral Labouré i CNL
Coral Labouré i CNL

La Coral de l’Escola Labouré i la coral del Centre de Normalització Lingüística, corals dirigides per la mestra de l’Escola de Músics Cristina Colomer i acompanyades per la pianista Merichel Sembrano, van actuar a la Biblioteca Nacional de Catalunya, amb motiu de la diada de Sant Jordi. La coral del Casal de Gent Gran Trueta i Tarradellas del Barri del Raval dirigit per Francesca Salcedo i acompanyat per Damià Riera professor de l’Escola de Músics i JPC. I per acabar el concert a la Biblioteca, el duo Capriccio, Irene Andreu i Cristina Colomer han tocatobres de Fauré i Piazzolla.

Abril del 2014

***************************************

CONCERTS A LA BIBLIOTECA DE CATALUNYA

Biblioteca de Catalunya

Demà 23 d’Abril l’Escola de Músics té el privilegi de poder fer una sèrie de concerts a la Biblioteca de Catalunya. Un espai que s’obre per primera vegada al públic per fer una activitat com aquesta.
Al matí de 10 a 11a actuarà la Coral de l’Escola Labouré, coral dirigida per la mestra de l’Escola de Músics Cristina Colomer dins el projecte dels Cors de Ciutat Vella. Després d’11 a 12a actuarà la coral del Centre de Normalització Lingüística, també sota la direcció de Cristina Colomer. Les dues corals seran acompanyades per la pianista Merichel Sembrano.
De 12 a 13a faran diverses passes el duo Capriccio, Irene Andreu i Cristina Colomer tocaran obres de Fauré i Piazzolla.

Alguns alumnes de l’escola també delectaran amb les seves interpretacions al matí a les 12a i a la tarda de 17 a 19.

Esperem passar un dia de Sant Jordi entre molts llibres i molta música.

http://www.bnc.cat/Visita-ns/Activitats/Activitats-de-la-Biblioteca-de-Catalunya-el-dia-de-Sant-Jordi-jornada-de-portes-obertes