Hem rebut postals d’Índia.

Aquesta setmana ens ha arribat un paquet a l’escola que contenia postals dels nostres nous amics de Mumbai. Dintre del paquet hem trobat postals dirigides a l’alumnat de l’escola i mentre restem a l’espera de més postals, les hem penjat per decorar l’aula de Cicle Mitjà i Superior.

Nosaltres també hem volgut enviar postals però no les hem comprat, les hem fet amb les imatges de la nostra zona que més ens han agradat i les hem editat personalment. A les postals els grans hem descrit en anglès el nostre poble i els petits hem descrit com som. Les nostres postals ja estan de camí a Mumbai i estem desitjant que les rebin i les gaudeixin com nosaltres hem fet.

Vaga Mundial pel Clima

Dimecres 25 per la tarda, l’alumnat de l’Escola del Poble Nou del Delta vam saber que hi havia una Vaga Mundial contra el canvi climàtic el dia 27 de setembre i ens vam unir a la que organitzava la Plataforma pels Sediments amb voluntaris de SEO/BirdLife i Ubora a la Badia dels Alfacs. Vam fer-ho, perquè volíem actuar, ja que parlant a l’escola ens havíem adonat que al Delta li està afectant molt i li afectarà el canvi climàtic. Si es desgelen els pols i puja el nivell del mar, el Delta pot desaparèixer i si canvia el clima afectarà als animals i plantes que també poden desaparèixer.

És per això que tots els i les alumnes de l’escola vam decidir participar a la vaga fent cartells amb les nostres consignes i fer un vídeo per mostrar al món el què volem per a la nostra Terra. També vam decidir netejar una part de la Badia dels Alfacs i assistir a la lectura del manifest.

Aquest és el vídeo resultant.

Escrit per l’alumnat de CM i CS.

English project: From Delta to Mumbai.

Un dels projectes que durem a terme durant aquest curs escolar serà el de compartir un espai web amb els i les alumnes d’una escola de Mumbai (Índia), per tal de conèixer les diferents cultures i aprendre a expressa-nos millor, en el nostre cas, amb llengua anglesa i ells amb llengua castellana.

La setmana passada ens vam conèixer i presentar als nostres companys/es realitzant una breu descripció nostra. Avui, hem realitzat una vídeo-trucada per parlar amb ells en temps real i en anglès.

Ara el repte estarà en explicar-nos coses de les nostres respectives regions. Amb aquest projecte podrem treballar tant la llengua anglesa com la castellana utilitzant-les en situacions reals. També podrem donar a conèixer la nostra Terra mentre descobrim un país ben diferent.

Patis amb instruments.

L’alumnat de l’escola hem proposat que dijous serà el dia que podrem fer ús d’instruments musicals a l’hora del pati. Cada dijous, experimentarem amb diferents instruments que tenim a l’aula.

 

Calculem perímetres reals.

L’alumnat de quart i cicle superior hem començat l’ambient matemàtic aquest dimecres recordant les definicions de polígon i perímetre. Després de mesurar i calcular els perímetres d’objectes reals que hem trobat per l’aula i pel pati, hem proposat llocs del poble per anar a mesurar. Concretament hem sortit de l’escola per calcular el perímetre de la tanca de la pista i del parc.

Benvinguts al curs 2019-2020

Avui, 12 de setembre de 2019, tota la comunitat educativa de l’Escola del Poble Nou del Delta, hem començat a navegar fluint per les aigües que ens acompanyaran durant el viatge que viurem plegats.

Benvinguts i benvingudes al curs 2019-2020, infants, famílies, professorat i gent del poble.

Hem començat el dia amb una sessió de presentació, envoltant als quatre elements representats al centre de l’aula. Hem vivenciat una sessió de biodansa on a través del joc i danses hem connectat amb l’alegria de tornar a l’escola, amb els companys/es i amb el professorat. Una activitat divertida, creativa i plena d’afectivitat que ens ha cohesionat com a grup.

Seguidament, després d’una estona d’esbarjo, hem gaudit d’un esmorzar a cegues. L’alumnat ha pogut aguditzar els sentits del gust, el tacte i l’olfacte per degustar un menú saludable i amb sabors poc comuns.

A la tarda, hem realitzat una sortida pels voltants del poble i hem activat el sentit de la vista i el de l’oïda, gaudint de l’estat espectacular en què es troben els camps d’arròs, preparats per ser segats, i la fauna que els acompanya.

Iniciem aquest nou curs amb energia, alegria i moltes ganes d’acompanyar, vivenciar i descobrir noves coses.