Obertura parcial de l’escola

Obertura parcial de l’escola
Exposem la informació que ha publicat avui la Generalitat i que ha explicat el conseller d’educació en roda de premsa. Però abans, cal tenir en compte tres premisses:

La possible obertura parcial del centre només es pot produir si la nostra població entra en la fase 2 de desescalada. Això no pot passar abans del 8 de juny.

Les direccions dels centres encara hem de rebre instruccions més precises. Aquesta primera comunicació la fem perquè està sortint per tots els mitjans, però cal tenir clar que pot haver-hi algun canvi.

El curs 2019-2020 s’acabarà de forma telemàtica.

Les accions que s’expliquen a continuació no suposen una tornada a la docència presencial. Està previst que els centres d’infantil i primària s’obrin per a les següents activitats:

 1. Alumnes de 6è de primària: Acció educativa presencial voluntària, en grups de màxim 13 alumnes, amb l’objectiu de donar suport al tancament de l’etapa i l’acompanyament del seu pas a secundària. Al ser voluntari, cal garantir la continuïtat de la docència telemàtica.
 2. Tutories personalitzades: Poden ser amb un alumne o també amb la família (només una persona), de qualsevol nivell. Es tracta d’una mesura excepcional i s’haurà de programar per un dia i una hora en concret. No suposa una assistència diària al centre.
 3. Tutories en grups: Es farà en grups de no més de 13 alumnes, de qualsevol nivell i és compatible amb l’anterior. Es tracta d’una mesura excepcional i puntual. Es tracta de l’obertura d’algun espai del centre de manera planificada i la programació del dia i hora del retrobament de l’alumnat amb el professorat. No suposa una assistència diària el centre.
 4. Acollida per alumnat d’infantil: Acollida en un espai específic per aquells infants (P3, P4 o P5) de famílies en els quals els dos progenitors hagin de treballar de forma presencial, sense possibilitat de flexibilitzar-lo, en grups de màxim 13 alumnes i de 9 a 13 hores

Requisits per l’assistència:

 • No tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 o qualsevol altre quadre infecciós.
 • No haver conviscut o tingut contacte estret amb positiu confirmat o simptomatologia compatible en els 14 dies anteriors.
 • Calendari vacunal al dia.
 • En el cas que l’infant tingui alguna malaltia crònica o de risc, es valorarà la idoneïtat de reprendre l’activitat escolar (malalties respiratòries greus, malalties cardíaques greus, malalties que afectin al sistema inmunitari, diabetis mal controlada i malalties neuromusculars o encefalopaties moderades o greus)

Mesures de protecció i prevenció.

 • Distanciament físic 4 m2.
 • Rentat de mans freqüent.
 • Ús de la mascareta fins a l’entrada de l’aula.

Les famílies no podreu accedir al centre i haureu de mantenir la distància de seguretat a l’exterior. Si per alguna raó heu d’entrar, l’ús de la mascareta serà obligatori.

A mesura que tinguem informació més concreta o que pugui suposar alguna novetat us anirem informant. També cal tenir en compte que algunes zones de Catalunya entraran en la fase 2 abans i, per tant, tindrem informació de com està funcionant.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>