Educació Infantil: Jocs de taula.

Els jocs de taula són divertits  i ens aporten  tot un seguit de beneficis:

  • Impulsen la cooperació.
    Hi ha estratègies de molts jocs de taula que obliguen a confeccionar equips per assolir una victòria conjunta. Aquests tipus de jocs cooperatius fomenten la col·laboració, el companyerisme, la solidaritat i el treball en equip.
  • Ensenyen a respectar les normes.
    El fet que els participants del joc hagin de respectar les normes d’aquest, des del torn de tirada fins a les regles de caure, per exemple, a una casella o a una altra, impulsa que aquesta acceptació es traslladi després fora del propi joc, de manera que el nen o nena aprèn a fer el mateix amb les normes que existeixen a casa, al col·legi o a la societat en general.
  • Milloren la capacitat d’anàlisi.
    Amb els jocs de taula, les nenes i els nens han de pensar quina tirada fer o quina estratègia seguir per estar més a prop d’aconseguir la victòria.
  • Ajuden a tolerar la frustració.
    Amb els jocs de taula s’aprèn que no sempre es pot guanyar i que les derrotes també s’han de saber pair, tot acceptant-les amb esportivitat i prenent-les com a oportunitats de millora, aprenentatge i concentració per a partides futures.
  • Desenvolupen la capacitat resolutiva.
    El fet d’enfrontar-se als impediments propis del joc fa que els nens i nenes comencin a aprendre a pensar com solucionar determinats obstacles que apareixen als seus camins i a prendre decisions al respecte. A la vegada, això servirà per saber acceptar les conseqüències d’aquestes decisions.

Els jocs de taula que fem a la nostra escola a Educació Infantil són, entre d´altres: 3 en ratlla, memoris, parxís, oca, encaixos, cartes, ….

Mireu que bé ens ho passem!!!

P-3 

 

P-4

 

P-5A

 

 

P-5B

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>