P3 – Els animals del mar

Els alumnes de P3 estem treballant els animals del mar. Cada classe s’ha centrat en un animal i hem fet el projecte per poder-lo conèixer una mica millor: P3A les estrelles de mar, P3B els peixos i P3C els cavallets de mar. El divendres l’Anna ens va portar alguns peixos, estrelles de mar i cavallets de mar, els vam poder observar i tocar. Ens ho vam passar molt bé!!

Activitats Nàutiques a 6è

Aquest tercer trimestre els alumnes de 6è a la classe d’educació física estem treballant Activitats Nàutiques, subvencionades per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i es porta a terme al Club Nàutic Port d’Aro a través de Setsail Costa Brava.

L’activitat consta de 8 sessions on els alumnes tenen la oportunitat d’introduir-se i practicar cinc modalitats: iniciació a la vela amb embarcació de Raquero i Laser pico, winsurf, caiac i paddle surf.

Sabem que les condicions meteorològiques i l’estat del mar pot ser molt canviant, per això, algunes de les sessions s’han vist afectades i hem realitzat propostes alternatives com ara taller de nusos, i practica de muntar i desmuntar l’embarcació, teoria i jocs.

En definitiva una gran experiència per conèixer les possibilitats esportives a nivell nàutic.

6è. ESTADES D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA #ESTFSE21

Aquí podeu veure als nostres alumnes de 6è a punt de pujar al bus per anar a l’alberg de Cabrera de Mar  on  realitzaran les estades d’immersió lingüística en horari lectiu per al reforç i aprenentatge de la llengua anglesa de l’alumnat de centres educatius amb innovació reconeguda pel programa GEP (2017-2020).

Aquesta actuació forma part del Programa d’orientació i reforç per a l’avanç i suport a l’educació del Ministeri d’Educació i Formació Professional i està cofinançat pel programa operatiu d’ocupació, formació i educació del Fons Social Europeu 2014-2020. #ESTFSE21

P5- Excursió a la granja “Mas Rumbau”

Els alumnes de P5 vam anar d’excursió al Mas Rumbau de Llafranc. Allà vam fer diverses activitats: vam conèixer els animals i els seus noms, els hi vam donar menjar i també vam realitzar un joc de pistes on vam trobar moltes fotos dels animals i un tresor molt especial, un conte de la granja Mas Rumbau i en Happy, el bou de la granja. Va ser un dia fantàstic ple d’aventures.

Treball manipulatiu de massa i volum a 4t

Els i les alumnes de 4t han fet dues sessions de treball manipulatiu, concretament una de massa i l’altre de capacitat.
A la primera hem conegut el funcionament de diferents bàscules per llavors fer aproximacions del pes d’objectes diversos, ja sigui amb grams, quilos… Llavors en fèiem la comprovació. També amb sorra havíem de trobar el pes concret.
A la segona sessió hem utilitzat diferents recipients i amb l’ajuda de provetes i altres recipients amb mesures concretes, havíem d’endevinar quan hi cabria. Això ens ha permès conèixer el litre, el cl i el ml.
Al final ens ho hem passat d’allò més bé.

Clausura del Projecte Interdisciplinar Emprenedor de 2n a 6è

Avui hem acomiadat el nostre projecte interdisciplinar emprenedor “Arolímpics 365”. Com a producte final del projecte, els nens i nenes de l’escola hem corregut una cursa final i hem celebrat la cerimònia d’entrega de medalles. A continuació podeu veure les fotografies de la cursa dels alumnes de segon a sisè de primària. Enhorabona a tots els participants! Ho heu fet molt i molt bé!

Clausura del Projecte Interdiciplinar Emprenedor a Educació Infantil i 1r

Avui hem acomiadat el nostre projecte interdisciplinar emprenedor “Arolímpics 365”. Com a producte final del projecte, els nens i nenes de l’escola hem corregut una cursa final i hem celebrat la cerimònia d’entrega de medalles. A continuació podeu veure les fotografies dels alumnes d’educació infantil i de primer de primària. Enhorabona a tots els participants! Ho heu fet molt i molt bé!

Clausura del projecte interdisciplinar emprenedor

Avui hem acomiadat el nostre projecte interdisciplinar emprenedor “Arolímpics 365”. Hem corregut la nostra marató particular, organitzada pels mestres d’educació física, i hem celebrat la cerimònia d’entrega de medalles. Enhorabona a tots els participants i moltes felicitats als guanyadors. Que els valors de l’esport perdurin!!!

P3 va d’excursió al Mas Rumbau

Ahir els alumnes de P3 vam anar d’excursió al Mas Rumbau de Llafranc. Allà vam fer diverses activitats: vam conèixer els animals i els seus noms, els hi vam donar menjar i també vam realitzar un joc de pistes on vam trobar moltes fotos dels animals i un tresor molt especial, un conte de la granja Mas Rumbau i en Happy, el bou de la granja. Va ser un dia fantàstic ple d’aventures.

Proves esportives a Cicle Inicial

Dins el Projecte Interdisciplinar emprenedor AROLÍMPICS 365, els alumnes de primer i segon a més d’aprendre moltes coses sobre Els Jocs Olímpics, també hem estat esportistes fent diferents proves.

Les modalitats que hem practicat han estat: Llançament de javelina, salt de llargada, tirs de korfbal, cursa de velocitat paralímpica, cursa de fons.

Karate a Cicle Inicial

Una de les activitats que han realitzat els nens i nenes de CI aquesta setmana del Projecte Arolimpics 365 ha estat viure una classe de Karate, un art marcial d’autodefensa. Han après què és una Kata. Consisteix a realitzar una sèrie de moviments que representen la defensa d’un/a karateka davant d’un atac. Han pogut aprendre una de les katas de nivell inicial i també han parlat dels valors d’aquest art marcial: esforç, respecte, pau i tranquil·litat.

Activitats Projecte Interdisciplinar Emprenedor a Cicle Inicial

Els i les alumnes de CI durant tota la setmana han anat fent diferents activitats del Projecte Interdisciplinar Emprenedor Arolímpics 365. A continuació podeu veure un recull de fotografies d’algunes d’aquestes tasques.

* Hem après el significat de les anelles olímpiques.
* Hem conegut les diferents mascotes dels Jocs Olímpics i estem creant la nostra.
* A través de trencaclosques hem treballat les banderes dels diferents països i n’hem dissenyat una.
* Hem descobert molts esports i a més els paralímpics.
I tot això de ben segur que a més de conèixer tot el que envolta les olimpíades també ens haurà aportat tots els valors que l’esport té.
Ha estat una setmana molt enriquidora per tots.

 

Judo a Cicle Mitjà

Les arts marcials són una pràctica esportiva completa que proporciona el control del propi cos, fomenta l’autonomia i incrementa l’autoestima. Per aquesta raó, i amb motiu de la celebració del Projecte interdisciplinar Emprenedor Arolímpics 365, els nois i noies de Cicle Mitjà han experimentat el JUDO. Després d’alguns exercicis preparatoris per les projeccions, han practicat la técnica O-Goshi aprofitant el pes del contrincant i a fer la immobilització Kesa-gatame al terra. Una primera experiència per molts i una sessió més per alguns que practiquen de forma habitual el judo.  

Els nois i noies de CM han practicat el judo i han viscut els valors inherents a tota pràctica esportiva: companyerisme, esforç, disciplina, etc.

Taller d’esport paralímpic i massatges a Cicle Mitjà

Els i les alumnes de Cicle Mitjà hem realitzat un taller d’activitats relacionades amb els Jocs Paralímpics i uns massatges per relaxar-nos.

Concretament a la primera activitat per parelles, un portava antifaç i el company guia l’ajudava a fer un circuit i una cursa. Llavors, sense utilitzar un dels dos braços es passaven una pilota i finalment, amb l’ajuda d’una pilota tova es feien un massatge.

Us deixem unes fotos per què ho pugueu veure.