DARRER PATI DEL CURS 2018-2019

        D’infants a infants, volen com les gavines

        papers de bon omplir amb mots de pau

        i d’amistat llunyana però encesa

        amb resplendor de tants ulls innocents.

                                                Àngels Anglada en el poema “D’infants a infants”

Per veure i descarregar les fotografies, cliqueu aquí.

 

PortAventura

Per acomiadar-nos de l’etapa de Primària, els alumnes de 6è, hem anat a passar dos dies a PortAventura. Ha estat una experiència inoblidable que ens ha ajudat a enfortir la nostra amistat.

Excursió al Cosmocaixa i al Parlament

Els alumnes de 5è hem anat a Barcelona a visitar el Cosmocaixa, un museu de ciència on hem pogut experimentar, visitar “el bosc inundat” i fer un taller pràctic sobre l’energia. Després ens hem dirigit cap al Parlament de Catalunya, òrgan legislatiu de la Generalitat, on una guia ens ha ensenyat l’edifici i ens ha explicat com es voten les lleis i els pressupostos. Ens hem sentit polítics per un dia!

Expressió oral a través del teatre

Amb els alumnes de 1r hem realitzat l’última sessió del taller d’expressió oral a través del teatre. Ens hem disfressat i ens hem convertit en diferents personatges per dur a terme unes improvizacions. Han tingut molta imaginació i han sortit unes escenes molt divertides! La vergonya ja ha marxat i hem millorat molt la nostra expressió oral!

Podeu veure les fotografies aquí.

La contaminació

Els alumnes de 4t, durant aquests dies, hem estat treballant la contaminació. Hem mirat un documental sobre “La tragèdia del Prestige” i hem reflexionat sobre desastres mediambientals provocats per l’home. Seguidament hem fet un experiment, amb aigua i oli, amb l’objectiu de comprovar l’impacte dels vessaments en l’ecosistema.

 

EXCURSIÓ A SELVA AVENTURA

Els nens d’Educació Infantil vam anar d’excursió a Selva Aventura a fer l’activitat “Camina descalç”.

Vam trepitjar pedres, sorra, fang, aigua, pinyes, troncs, escorça d’arbres, serradures… També vam tocar diferents textures i olorar algunes plantes aromàtiques.

Va ser una experiència fantàstica i ens ho vam passar pipa!

Si voleu veure les fotos cliqueu aquí.

Collim patates

Aquest dijous, els alumnes de Cicle Inicial hem fet la cloenda del projecte hort que s’ha dut a terme al llarg de tot el curs. Aquesta activitat intergeneracional és molt engrescadora i motivadora tant per alumnes com pels avis que col·laboren. Durant el curs hem plantat diverses hortalisses i fruites, les hem regat, cuidat i collit.

Avui, última sessió del projecte, ha sigut el moment de collir les patates  i de donar les gràcies als avis amb un petit obsequi.

Moltes gràcies per tot avis i àvies. Ha sigut una bona experiència per tots.

Aquí podeu veure les fotografies.

CM. Excursió al Museu de la Mediterrània i a l’Estartit

El dijous passat els alumnes de Cicle Mitjà van anar d’excursió al Museu de la Mediterrània a on van fer el Taller:Som Prehistòrics, que els hi va permetre conèixer a on vivien, com caçaven, què menjaven…els homes a l’etapa del Paleolític. A més, els van ensenyar com feien foc i com construïen les eines amb els pocs recursos que tenien. A continuació van anar a l’Estartit on van fer un recorregut per les Illes Medes amb el vaixell Nautilus.

Va ser una sortida molt interessant i divertida. Clicant aquí veureu com s’ho van passar!

Jocs Florals

Aquest cap de setmana tres alumnes han anat com a representants de 2n. al certamen dels Jocs Florals que s’ha celebrat a Santa Coloma de Farners. Han quedat finalistes de la província de Girona i guanyadors del Baix Empordà.

Moltes Felicitats a tots els alumnes que han participat!

WRO Girona

Avui, cinc equips de l’escola han participat al campionat de robòtica de la World Robot Olympiad Girona.

Categoria WeDo (alumnes de 4t): Primer i segon premi
Categoria Elementary (alumnes de 6è): Segon premi
Categoria Junior (alumnes de l’institut): Primer i tercer premi

5 equips i 5 premis!! Estem  molt orgullosos del que han après i del que els ha enriquit aquesta experiència!!!

Ara, els guanyadors, cal que continuïn treballant per preparar la final nacional que es celebrarà a Platja d’Aro el mes de setembre!

Fons marí

Els alumnes de 6è han participat a la 19a Neteja del Fons Marí. És una activitat organitzada per la regidoria de Medi Ambient amb l’objectiu de responsabilitzar-los a tenir cura del medi natural que els envolta.

Primer hem fet una passejada amb barca pel nostre litoral per observar la seva riquesa natural. Després hem anat a Sa Conca on uns monitors ens han explicat els perills de les deixalles que acaben al mar. A continuació hem netejat l’entorn de la platja i hem recollit mostres de fauna marina.

Ens han obsequiat amb un bon esmorzar, una samarreta i una motxilla. Moltes gràcies!

JUGUEM A LA CASA LILA

Bon dia famílies!!!

El dijous 23 de maig vam anar d’excursió a la Casa Lila. Ens va agradar molt fer un passeig fins allà.

Un cop vam arribar tenien preparades un munt de joguines: la cuineta per fer joc simbòlic, cotxes per fer carreres, disfresses, jocs de construcció, contes…. Vam jugar lliurement durant una bona estona tot gaudint mentre interactuàvem tots plegats.

Com que feia tan bon dia, a la tornada ens vam aturar per esmorzar tots junts.

Si voleu veure més fotos cliqueu aquí. https://photos.app.goo.gl/KV8AUchjiKSzQah47

Centre de reproducció de tortugues de l’Albera

Com a cloenda de l’activitat d’educació ambiental que la policia municipal duu a terme a l’escola, els alumnes de 5è han fet una interessant visita al Centre de Recuperació de Tortugues de l’Albera. Aquesta activitat ha estat subvencionada per l’Ajuntament.

Els objectius prioritaris d’aquest centre són la cria en captivitat de la tortuga mediterrània, espècie que manté a la serra de l’Albera la darrera població natural de la península Ibèrica, i de la tortuga d’estany per tal de ser alliberades als seus hàbitats naturals i recuperar-ne les poblacions.

El Centre també participa en el programa de reintroducció de la tortuga mediterrània als Parcs Naturals del Garraf i de la serra del Montsant.

Una altra funció és la d’acollida de tortugues exòtiques trobades escapades, abandonades o confiscades per les autoritats i amb algunes d’aquestes espècies protegides col·laboren en programes de cria en captivitat.

Els estudis de camp i científics que es porten a terme, tant a dins el Centre com als hàbitats naturals, van dirigits a conèixer diferents aspectes de l’ecologia, biologia de les tortugues, així com del seu hàbitat, per tal de contribuir a la conservació de les poblacions naturals.

Moltes gràcies a la Policia Local de Platja d’Aro per organitzar aquesta sortida.

Taller Xics Gastronòmic a 3r

Els alumnes de 3r han fet un taller de cuina dins la 4ª Quinzena de Salut i Alimentació Infantil Xics Gastronòmics que es realitza al municipi.

Els han explicat la piràmide dels aliments i la importància de tenir uns bons hàbits alimentaris en el seu dia a dia. Els han ensenyat com ha de ser un esmorzar saludable i han pogut crear i menjar el seu propi entrepà.

Aquí podeu veure els nostres petits cuiners en acció.