CS: Salvem ocells, Bruel i Falciot “rescatats”!!!

SALVEM OCELLS!!!

En menys d’un mes hem trobat a l’escola un parell d’ocells que necessitaven la nostra ajuda. A finals d’abril ens vam trobar un ocell minúscul just davant de la porta principal. Estava congelat, així que el vam escalfar amb les mans i després vam provar de posar-lo en una de les nostres menjadores. Va picar una mica i va alçar el vol!

Vam buscar informació i vam veure que es tractava d’un Bruel o Reiet, un dels ocells més petits d’Europa. Fa uns 9 cm de llargada total, s’alimenta d’artròpodes i emet un reclam molt agut.

I, just ahir al migdia els nens i nenes de menjador van trobar un ocell, bastant gros que s’assemblava a una oreneta. Es tractava d’un falciot un ocell que passa la major part de la seva vida a l’aire. S’alimenta, s’aparella i fins i tot dorm mentre vola a dos mil metres d’alçada aprofitant les corrents tèrmiques. Sovint, els dies de tempesta alguns cauen i després tenen molts problemes perquè la seva anatomia no els permet tornar a alçar el vol. Com que es tracta d’una espècie protegida, s’ha de trucar als Agents Rurals per tal que el vinguin a buscar i el duguin a un centre de recuperació d’aus especialitzat.

Sobretot, mai hem de provar d’alimentar-los amb pa o similar, ja que es tracta d’ocells insectívors. Ahir li vam donar una miqueta d’aigua amb sucre, per tal que recuperés forces i després vam avisar als Forestals perquè el vinguessin a buscar.
Tingueu present que si mai trobeu un ocell, o qualsevol altre animal salvatge ferit o en dificultats, haureu de trucar al 112 que us posaran en contacte amb els agents rurals i ells us indicaran què heu de fer.
Doncs, esperem que aquest falciot hagi tingut un bon final i s’hagi pogut recuperar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>