VISITA AL MUSEU D’HISTÒRIA DE LA IMMIGRACIÓ DE CATALUNYA

Els dies 9 i 10 de maig, els grups de GES 2, matí i tarda, vam anar a visitar el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, a Sant Adrià del Besòs, en el marc del mòdul Moviments migratoris. També ens va acompanyar part de l’alumnat de Català 1 del centre.

En aquest museu vam visitar les exposicions permanents, dedicades a les migracions interiors a l’Espanya de la segona meitat del segle XX i a les migracions actuals al món.

Va ser molt impactant veure i poder entrar a visitar el vagó de El Sevillano, el mític tren que connectava Sevilla amb Barcelona en un viatge de més de 24 hores, en el qual moltes famílies es van desplaçar.

No deixeu de veure aquest vídeo tan interessant sobre El Sevillano, que és part de la història del nostre país i de la memòria de moltes famílies:

També va ser molt interessant veure les exposicions temporals, en concret les arpilleres fetes pel grup de dones de Sant Roc, que reprodueixen artesanalment amb gran fidelitat, algunes fotos sobre la crisi migratòria a la Mediterrània actual.

Si voleu tenir més informació visiteu el web del museu. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>