Els alumnes de 4t hem fet olives casolanes!!!

Preparació de les olives abans de fer la conserva:

Cada dia durant 15 dies…

  • Posar-les en remull.
  • Remenar-les.
  • Cada dia, colar-les.
  • Canviar-li l’aigua.
  • Treure les fulles i les olives que floten.

 

Per preparar la salmorra:

  • Posem ½ litre d’aigua en una cassola.
  • L’escalfem fins a 40º amb un fogonet.
  • Calculem amb la balança 80gr de sal.
  • Posem la sal a l’aigua calenta i remenem bé.
  • Afegim ½ litre d’aigua freda. Ja tenim la salmorra feta.

Per preparar les olives amb herbes aromàtiques:

  • Posar les diferents herbes (farigola, romaní, all, llorer, fonoll, sajolida…)
  • Omplir el pot d’olives.
  • Posem la salmorra al pot d’olives fins a omplir-lo del tot.
  • Tapem i ens assegurem que no perd aigua i que no ha quedat aire (girem el pot).
  • Posem l’etiqueta i la tela a la tapa.
  • Deixem reposar un mes, fora de la nevera, abans de menjar-les.

Al cap d’un mes…..

BON PROFIT!!         

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>