Preparació de les olives abans de fer la conserva:
- Posar-les en remull.
- Remenar-les.
- Cada dia, colar-les.
- Canviar-li l’aigua.
- Treure les fulles i les olives que floten.
Per preparar la salmorra:
- Posem ½ litre d’aigua en una cassola.
- L’escalfem fins a 40º amb un fogonet.
- Calculem amb la balança 80gr de sal.
- Posem la sal a l’aigua calenta i remenem bé.
- Afegim ½ litre d’aigua freda. Ja tenim la salmorra feta.
Per preparar les olives amb herbes aromàtiques:
- Posar les diferents herbes (farigola, romaní, all, llorer, fonoll, sajolida…)
- Omplir el pot d’olives.
- Posem la salmorra al pot d’olives fins a omplir-lo del tot.
- Tapem i ens assegurem que no perd aigua i que no ha quedat aire (girem el pot).
- Posem l’etiqueta i la tela a la tapa.
- Deixem reposar un mes, fora de la nevera, abans de menjar-les.
Al cap d’un mes…..
BON PROFIT!!