INICI DE CURS 2020-2021

Benvolgudes famílies,

Un cop presentat i aprovat al Consell Escolar el Pla d’Inici del Curs 2020-2021 us l’adjuntem així com unes infografies dels aspectes més rellevants.

Adjuntem també els dos documents que ens van fer arribar des d’Educació i Salut.

Pla d’inici de curs setembre 2020

Salut _ Escola CARTA FamiliesSalut _ Escola Annex Families

Salut _ Escola Annex Families

Adjuntem també la declaració responsable que heu de portar signada a l’escola el dilluns 14 de setembre.

A819 Infantil

A818 Primària

 

 

MATRÍCULA CURS 2020-2021

Benvolgudes famílies,
El període per poder formalitzar la matrícula és del 13 al 17 de juliol. Aquesta es farà telemàticament i en casos excepcionals es farà presencialment. Qui necessiti fer-la presencialment haurà de trucar a l’escola en horari de matí per concertar una cita prèvia (93… Llegeix més»

BEQUES MENJADOR 2020-21

Benvolgudes famílies.
Us informem que s’ha obert el termini per la presentació de la sol.licitud de beques de menjador. Us arribarà informació per correu electrònic. L’entrega dels papers l’heu de fer al correu de l’escola (si envieu fotos dels documents és molt important que es vegin… Llegeix més»

PLA D’OBERTURA DE CENTRE

 
El Departament d’Educació ha ordenat l’obertura dels centres educatius en el moment que es passi a la fase 2 en l’emergència sanitària de la COVID19.
Adjuntem el Pla General d’Obertura de les escoles de l’Hospitalet de Llobregat i les mesures sanitàries a seguir per les famílies… Llegeix més»

Tot anirà bé

Bon dia, estimades famílies, nenes i nens!

Us enviem un petit regal per convidar-vos a entrar a casa nostra i així, viure plegades per una estona el nostre dia a dia.  Perquè nosaltres també #ensquedemacasa

Pensem molt en vosaltres, us estimem i per això… si us cuidem, … Llegeix més»

propostes i accions educatives per commemorar el dia de la dona

Des de la comissió de formació , participació i coeducació volem compartir una de  les propostes i accions educatives per commemorar el dia de la dona a la nostra escola, que tindrà lloc el dilluns 9 de març. Es tracta d’una cançó escrita des de l’experiència de vida de les dones i ens fa molta il·lusió  tenir l’oportunitat de cantar-la amb tota la comunitat educativa. Us fem arribar l’àudio i la lletra, que nosaltres treballarem a les aules, perquè aquell dia puguem presentar la cançó en directe i que tothom canti la tornada.

LLETRA DE LA CANÇÓ   “SÓC UNA DONA”

EL TEMPS AVANÇA

I ENS SEGUIM AGAFANT A L’ESPERANÇA

ELS DIES PASSEN

I JA VEUS,  LA NOSTRA LLUITA NO DESCANSA

Recitat:

 NO VOLEM MÉS INJUSTÍCIES

NO VOLEM SER IGNORADES

NOSALTRES NO PARAREM

L’ORDRE VOLEM CANVIAR

VULL QUE EM MIRIS

QUE M’ESCOLTIS

SÓC AMB TU I SOM NOSALTRES

Tornada (2 vegades):

 JO SÓC UNA DONA

I M’AGRADA QUE EM TRACTIS COM UNA PERSONA

LA MEVA VEU RESSONA

I EL TEU MÓN REVOLUCIONA

 I SEGUIM ENDAVANT

VOLEM SUMAR, VOLEM VOLAR

I SEGUIM LLUITANT

VOLEM SOMIAR, VOLEM CANVIAR

CANVIEM- HO JUNTES

CERCANT LA VERITAT

QUE TU I JO SOM ÉSSERS HUMANS

I NO CAL  ETIQUETAR

NOMÉS VOLEM HABITAR

EL MÓN QUE TU I JO VOLEM ESTIMAR

Tornada:

JO SÓC UNA DONA

I M’AGRADA QUE EM TRACTIS COM UNA PERSONA

 Lletra i música: Maria Navarro

RESUM XERRADA PRIMERS AUXILIS

CURS 2019/2020                                                                                                                            02/12/19

RESUM DE LA XERRADA PRIMERS AUXILIS

DOCENTS: Doctor Parreño i Infermera  Anna Bonilla

Avui hem pogut gaudir i aprendre tècniques de primers auxilis de la mà del dr. Parreño i la infermera Anna Bonilla, professionals que han impartit la primera xerrada del curs, organitzada per la comissió de formació de l’escola. Ens han ajudat a desmuntar mites, conèixer l’evidència científica o no d’algunes actuacions, i ens han transmès consells molt útils per saber com actuar per assistir als nostres infants davant les següents situacions:

  1. Maniobra de Heimlich especificant matisos en la maniobra en funció de l’edat de l’infant.

Cal diferenciar entre la intervenció amb el lactant, la intervenció amb el nen petit de 3 a 6 anys aproximadament (maniobra de Heimlich amb un puny) i la intervenció al nen més gran (maniobra de Heimlich fent força amb les dues mans).

Partint de la idea inicial que en el segon i tercer grup d’edat, sempre haurem d’animar a l’infant a que segueixi tossint perquè pugui expulsar l’aliment per si mateix.

No recomanen ficar el dit a la boca per treure l’aliment, a menys que tinguem la certesa que el podem agafar si al fer-li obrir la boca el podem veure.

Per últim fer la maniobra de Heimlich.

Paral·lelament a l’actuació, trucar si es creu necessari al 061 per demanar ajuda mèdica. Especialment si hi ha sospita de parada cardiorespiratòria.

  1. Febre, convulsió febril i tiritona. Ús d’antitèrmics i mesures físiques.

La febre per si mateixa NO provoca lesió neurològica. L’ús d’antitèrmics s’indica amb la finalitat d’afavorir el benestar de l’infant durant el procés febril. No administrar paracetamol abans de les 6h de l’última pressa. Si la febre puja abans de les 6 hores, es recomana alternar paracetamol i ibuprofè. Sempre consultar amb el metge l’administració de qualsevol medicament. Trucar a urgències telefòniques en cas de dubte.

Altres mesures físiques per reduir la febre: gasses o tovalloles mullades en agua TÈBIA, mai freda. NO es recomanar banyar-lo en aigua FREDA, sempre en aigua tèbia.

Quan hi ha una convulsió febril es recomana posar de costat a l’infant per evitar l’ofegament en cas que vomiti. Trucar al 061.

Espasme del plor.

Durant l’espasme del plor no hi ha risc d’aturada cardíaca. Es recomana bufar a la cara a l’infant per fer-lo reaccionar, parlar-li, tocar-lo suaument. NO sacsejar-lo ni fer-li cops a l’esquena.

Apnea de la son. Carnots.

Sol ser freqüent en infant amb problema de carnots que necessiten respirar per la boca i de nit tendeixen a tancar-la fins que amb el “ronquido” l’obren com a reacció reflex davant la manca d’oxigen. No produeixen lesió neurològica però si cal visitar al pediatra per valorar-los.

Gastroenteritis i dietes astringents.

Tot i que els estudis demostren que no és necessari fer una dieta astringent, el dr. Parreño, basant-se en la seva experiència, recomana fer-la per facilitar la recuperació de l’infant i escurçar els dies amb diarrees. També recomana no donar làctics quan l’intestí està inflamat atès que de per si la lactosa és d’absorció lenta.

D’altra banda, NO s’ha de retirar la llet de pit, només l’animal.

Neteges nasals. Ingesta de llet.

El dr. Parreño fa referència verbal a alguns estudis que demostren la relació entre l’augment de mucositat davant la ingesta de llet de vaca, tot i que especifica que son  estudis amb mostra d’infants intolerants o al·lèrgics a la proteïna de la vaca.

Per tant, tot i NO estar demostrat que existeixi relació directa entre la ingesta de llet i l’augment de mucositat en la resta de casos, comparteix i especifica que existeix una “intuïció fisiològica” al respecte.

Per fer la neteja nassal, es recomana l’ús de suero hipertònic ja que el considera més efectiu. La posició ha de ser de costat pel forat de baix i amb pressió, excepte en infants amb otitis de repetició, que han de fer-se per forat que queda a dalt i de forma més suau.

Cop fort al cap.

És més perillós un cop Occipital que un cop al frontal.

No hi ha cap protocol que estableixi que s’ha de fer una radiografia si la caiguda és des de més d’un metre d’alçada. Tampoc cal mantenir-los desperts. Vigilar cada 3 hores un infant adormit i veure si reacciona alhora que hem de comprovar que no apareguin els diferents signes d’alerta:  VÒMITS, EXCÈS DE SOMNOLÈNCIA O IRRITABILITAT. Consultar amb el metge davant d’aquestes reaccions.

Quan es fan un cop sense ferida: es recomana posar gel i/o àrnica (cada hora) si hi ha hematoma sense ferida o si la ferida no requereix de sutura (si hi ha ferida posar àrnica al voltant de la ferida sense tocar-la). Si es fa ferida, netejar-la amb aigua i posar una gassa per tallar la hemorràgia i assistir al metge si es necessita sutura.

 En el següent enllaç podeu consultar una guia pràctica de primers auxilis recomanada pels professionals mèdics que han impartit la xerrada:

Guía pràctica de primeros auxilios para padres. Dr. Juan Casado Flores y Dra. Raquel Jiménez. Hospital Infantil Universitario Niño Jesús.

https://www.22q.es/docs/files/18_guia-practica-primeros-auxilios-para-padres.pdf

Jornades 2019

 
JORNADES  2019
Aquest any estem vivint unes jornades dedicades a la sostenibilitat i el medi ambient.
Vivim immersos en una situació de crisi ambiental  que ens ha de portar a  plantejar-nos com utilitzem els recursos naturals, com produïm i consumim, quin ús fem de l’aigua, com ens… Llegeix més»