LI FALTAVA VIRTUD A LA TERRA…

Bones!

Quan desparaven la manta tèrmica del nostre hort l’Amadeu anava dient que “li faltava virtud a la terra” i que hagués calgut abonar-la i fangar-la molt més al setembre abans de plantar per a què les plantes haguessin crescut més i amb més força.

DSC00370.redimensionadaDSC00381.redimensionada

Tot i això, nosaltres avui estem molt contents i pensem tot el contrari: mireu quin ravet!

Després d’aquests dies de fred i poc sol, l’hort està força brut i amb la terra molt dura. Per dintre té aigua i la humitat correcte però la part superior s’haurà d’estovar i airejar.

DSC00374.redimensionadaDSC00373.redimensionadaLes fulles seques de les plantes i les males herbes les hem arrencat una a una i després hem anat apilant les restes totes juntes per portar-les al compostador de l’escola.

Hem tornat a aclarir els raves seleccionant aquells que no havien desenvolupat el bulb. L’Amadeu ens ha comentat que ha calgut aclarir-los tants cops perquè els havíem sembrat massa espessos. També ens ha quedat clar que un cop l’arrel d’un ravet toca l’aire ja no es pot tornar a plantar perquè moriria i fent cas d’això el rave més gran que hem arrencat ens l’hem menjat “in situ” després de rentar-lo amb aigua.

DSC00376.redimensionadaDSC00378.redimensionada

Finalment, per oxigenar la terra hem passat les arpelles (Andrea), el magalló (Victòria)  i el xapo (Haffsa). En Marcel ha acabat de recollir-ho tot amb el rasclet.

DSC00388.redimensionadaDSC00390.redimensionada

DSC00394.redimensionadaDSC00392.redimensionada

A reveure, fins la setmana que ve!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>