5èB. INVESTIGUEM LA RIERA A CAN SANTOI

Els 24 científics i científiques hem visitat Can Santoi per investigar l’ecosistema de la riera de Vallvidrera i conèixer el seu estat de conservació.

Per començar, hem conegut algunes característiques de la riera i hem aportat idees de com podríem investigar l’ecosistema aquàtic.  Ens hem dividit en grups de treball i hem revisat el material necessari per a l’estudi. Ens ha encantat  prendre mesures com la temperatura ambient i la de l’aigua, l’amplada, la fondària i la qualitat de l’aigua. També hem reconegut diverses plantes que formen el bosc de ribera que acompanya la riera en aquest tram. Continuant amb la investigació, hem agafat els salabrets i hem capturat una bona diversitat d’invertebrats aquàtics com espiadimonis, barretets, limnees, gambetes d’aigua dolça, sabaters, etc.

Utilitzant lupes binoculars i fitxes de suport hem examinat detingudament tots els animals per tal d’identificar-los i conèixer les seves característiques. Amb tota la informació de la investigació hem pogut avaluar la qualitat de l’aigua de la riera de Vallvidrera. Per acabar, i abans de marxar cap a l’escola, no hem oblidat de lliurar tots els animals de nou a la riera.

Hem estat uns investigadors/es molt entusiastes i també hem col·laborat amb el medi ambient recollint brossa que hem trobat per l’entorn.

Gràcies!

Recordeu clicar la fotografia per accedir a les imatges i vídeos de la publicació).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>