4t: TREBALL COOPERATIU

A quart també estem engrescats amb el treball cooperatiu. Cada cop ens hi endinsem més i poc a poc som més capaços d’assumir la responsabilitat individual en benefici de tot l’equip. Avui us volem mostrar què hem fet a les dues últimes sessions de matemàtiques.

Fa un parell de mesos aproximadament vam anar d’excursió al Museu de les Matemàtiques i vam participar en un taller en el qual vam descobrir els pentaminos. Ara hem començat fent un petit viatge al passat…

En la primera sessió hem intentat definir què eren els pentaminos. Per fer-ho hem utilitzat l’estructura cooperativa 1 – 2 – 4 (Pensem – Compartim – Consensuem), que consisteix en pensar individualment la resposta que es demana en primer lloc, després es comparteix aquesta idea pròpia amb el company del costat, i finalment es consensua una resposta definitiva amb les aportacions de tot el grup de la qual el secretari en pren nota. Un cop redactades cada portaveu ha explicat a la resta de la classe la definició del seu equip i, entre tots, hem acabat redactant-ne una molt completa.

A continuació els coordinadors han recollit el material necessari per formar pentaminos i buscar totes les combinacions possibles per trobar totes les figures geomètriques. A mida que les han anat construint, les han representat amb diferents colors.

En la segona sessió hem comprovat si totes les combinacions que vam trobar eren correctes i si ens en faltava alguna. Després hem llençat un nou repte: “Creieu que amb totes les combinacions podríeu construir una capseta? L’única norma és no separar cap costat!”. Hem estat manipulant per després anar marcant sobre el paper amb quines sí hem pogut i quin era el quadrat base.

Per últim, a mida que els equips anaven finalitzant, hem anat sortint de l’aula i hem estat jugant i manipulant amb peces de diferents figures geomètriques. Hem construït diversos cossos geomètrics, alguns molt senzills i d’altres força complicats.  Alguns companys i companyes han volgut fer-se una foto amb les seves produccions!

Si us ve de gust veure un tastet del que us acabem d’explicar cliqueu aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>