L’escola Ausiàs March de Barcelona se situa al centre del barri de les Corts. Des de  l’any 1893 volem que els nens i nenes creixin en un ambient acollidor i familiar, estimats i motivats.

El principal objectiu del nostre equip docent és formar persones responsables, competents, solidàries i felices.

Benvinguts a l’Ausiàs March!

 

02

BENVINGUTS AL NOU CURS 2019-2020

En breu iniciarem el nou curs escolar 2019-2020. Ara l’estem preparant amb molta il·lusió i empenta. Pels nous alumnes i llurs famílies, noves en la nostra gran família de l’Ausiàs, si voleu podeu venir el proper dimarts 10 a conèixer l’aula i el/la corresponent tutor/a dels vostres fills, de 9:30 a 11:30h. Us hi esperem!

Nous alumnes i noves famílies: dimarts 10, de 9:30 a 11:30h.

Us recordem que P3 té un inici diferenciat: dijous 12 i divendres 13, de 9:30 a 12:30h. La resta de l’escola, horari normal

Desitgem que tinguem tots plegats un magnífic curs. Fins aviat!!!

DARRER DIA D’ESCOLA

El dia d’abans vam anar tota l’escola d’excursió per celebrar l’acabament del curs, però avui hem continuat amb la celebració. Hem començat per acomiadar els grandots de l’escola, els de sisè, que el curs proper començaran a l’ESO. Ells van tenir la seva pròpia festa de graduació el passat dilluns amb llurs famílies. Després, curs a curs, hem anat passant. Malauradament, el dia 10 de juny per la pluja no vam poder celebrar la Jornada Esportiva “Olimpíada 125” que ens havia organitzat l’AMPA, però igualment avui, com hem estat uns campions, ens han donat una medalla a cadascú. Als nens de P5 a més, com es graduaven d’Educació Infantil, l’AMPA també els hi ha regalat una orla i una foto de grup. Per fi, aprofitant l’avinentesa, hem graduat a la mestra Cecília que es jubila aquest curs.

Finalment, com mana la tradició, hem fet el partit de bàsquet d’alumnes de sisè contra profes i, mentre ells jugaven, nosaltres ens menjàvem un gelat.

I, com a punt final d’aquest any de celebració del 125 aniversari, tots els nens s’han endut una samarreta, una motxilla i caramels del 125, a més de la medalla, de regal.

Sols ens queda desitjar-vos a tots BON ESTIU! i a reveure.

FOTOS

SORTIDA FI DE CURS “EL PINAR”

Un any més, per celebrar l’acabament del curs, hem anat tota l’escola d’excursió. Aquest cop a la casa de colònies de Canovelles “El Pinar”. Allí per cicles hem fet activitats diverses: jocs, aventura, piscina,..I com sempre hem gaudit plegats. Aquí teniu algunes FOTOS

 

GRADUACIÓ 6è

El curs s’acaba i amb ell els nens i nenes de sisè el seu pas per la nostra benvolguda escola. Ara iniciaran un nou camí a l’IES. Per aquest motiu, vam celebrat una petita festa de graduació. Primer, en la Sala de Plens del Districte per continuar després amb un berenar a l’escola. L’AMPA, els hi regalà com a record una samarreta i una orla. Il·lusionats alhora que nerviosos. Sols ens queda desitjar-los, de tot cor, el millor. No ens oblideu quinta del 125 Aniversari, nosaltres no ho farem!

FOTOS

MATRÍCULA CURS 19-20

DATES: del 20 al 26 de juny. L’escola NO podrà atendre a les famílies el dijous 20, donat que ens trobem de Sortida Fi de Curs, de P3 a 6è,  tot el dia fora de l’escola.

HORARI D’ATENCIÓ A LES FAMÍLIES:

 • divendres 21 de juny: de 9 a 10:30h i de 12 a 13h.
 • dimarts 25 i dimecres 26 de juny: de 9:30 a 13h.

DOCUMENTACIÓ

 • Llibre de família
 • DNI tutors
 • Targeta sanitària
 • Carnet de vacunes
 • Fotos carnet

JUNY 2019

Benvolgudes famílies abans de finalitzar aquest curs 18-19 tenim molt a fer. Anoteu-vos-ho bé a l’agenda!

EXPOSICIÓ A LA BIBLIOTECA MONTSERRAT ABELLÓ

Si no vàreu  poder visitar l’exposició del 125 aniversari a l’espai expositiu del Districte, heu de saber que a partir d’avui fins el 22 de juny podeu trobar part de l’exposició, en concret els rollers, que parlaven de la història de l’escola des dels seus inicis fins a l’actualitat a la Biblioteca Montserrat Abelló (vestíbul). L’altra part, les pancartes, les hem distribuït pels diferents replans de l’edifici pel gaudi diari de la canalla.

FOTOS

REUNIÓ INFORMATIVA OBRES NOVA ESCOLA

El proper dilluns 13 de maig, a les 17h, a la seu del Districte es farà una reunió informativa per a les famílies de les escoles Ausiàs March i Anglesola per explicar el procés de les obres de construcció del nou centre. Un cop acabada aquesta part, s’explicarà a les famílies de l’Ausiàs el projecte del nou centre. Donada la seva importància, és convenient la vostra assistència.

JOCS FLORALS 2019

La voluntat era celebrar els Jocs Florals el dia 23 d’abril, quan la Diada de Sant Jordi, però per raons alienes a l’escola, concretament per la pluja, el vam traspassar al divendres 26.

En una primera part de l’acte, va haver el lliurament dels premis dels Jocs Florals per nivells, amenitzat al mateix temps, per actuacions dels diferents cursos. Com mana la tradició la princesa, el cavaller i el drac van lliurar els regals. L’acte el presentaren  alumnes de 6è. Després, al finalitzar, alumnes, famílies i mestres vam pujar a l’aula a gaudir d’una xocolatada tots plegats. No hi ha forma més dolça  d’acabar la celebració d’una diada tan entranyable.

FOTOS

PROTAGONISTA LA FAMÍLIA: TALLERS AMB PARES

Un any més, donat l’èxit, hem repetit. Per un dia, els pares, mares o avis, s’han convertit en “profes” dels seus fills/nets a l’escola. En els diferents cursos, de P3 a 6è, amb tallers variats: dansa, científic, cuina, estampació, manualitats, hort urbà, creació de música, relaxació, …. hem gaudit tots plegats.

FOTOS

TALLERS INTERNIVELLS 2019

Com és tradició, quan les Jornades Culturals, hem fet Tallers Internivells. Però aquest any, ha estat diferent. Hem fet quatre grups: vermells, blaus, grocs i verds. Cadascun amb nens i nenes  de P3 fins a 6è (Infantil i Primària junts). Al llarg del dia, han passat per quatre tallers i s’ho han passat la mar de bé, han compartit i gaudit:

 • DRACS: per parelles, petits i grans, han deixat còrrer la seva imaginació i han pintat com han volgut. Al final, fet entre tots els nens de l’escola, tenim un preciós i gegant drac que lluirem en el vestíbul de l’escola. (3ª planta)
 • SORPRESA: anteriorment vam fer una foto a cada nen, com ell va voler. I avui, s’han dibuixat un autoretrat segons el model que tenien. (2ª planta)
 • CROM KEY: amb tauletes i/o mòbils han fet fotografies i gràcies a un fabulós programa han viatjat on han volgut: platja, muntanya, al zoo, a la lluna,…(1ª planta)
 • ENS DIVERTIM JUGANT: de manera rotatòria han passant per jocs de tota la vida: les cadires, el mocador, pintar a cegues, circuit i encistella. (pati)

FOTOS

PADRINS LECTORS

Si al matí, hem gaudit del teatre en anglès, a la tarda de la lectura amb els padrins. Grans i petits hem compartit llibres, contes, històries,… quin millor dia que Sant Jordi.

FOTOS

TEATRE EN ANGLÈS

Aquest matí, un any més, ens ha visitat la companyia anglesa Clever Pants Productions i ens ha representat dues obres de teatre en anglès. En primer lloc, “Sidneyrella”de P3 a 3r i després del pati “Camp Mosquito” de 4t a 6è. No cal dir que ha estat un gran plaer, quina magnífica manera de començar les Jornades Culturals d’aquesta setmana.

FOTOS

TRASPÀS JOCS FLORALS

URGENT!!!

Per causes alienes a l’escola, mal temps que no permet fer l’acte en el pati, la festa de lliurament de Premis dels Jocs Florals serà el proper DIVENDRES 26 d’abril, a la mateixa hora 14:45h.

Disculpeu les molèsties, us hi esperem.

SANT JORDI I JOCS FLORALS 2019

Benvolgudes famílies estem preparant les Jornades Culturals que aquest curs s’iniciaran tot just al tornar de Setmana Santa i  amb Sant Jordi. Com sabeu aquest dia també celebrem els Jocs Florals, on es lliuraran els premis, els nens i nenes ens cantaran i per acabar….  Anoteu-vos a l’agenda: DIMARTS 23 D’ABRIL, A LES 14:45H, SANT JORDI I JJFF A L’ESCOLA. Us hi esperem!

PREINSCRIPCIÓ 2019-2020

Properament, del 29 de març al 9 d’abril,  s’iniciarà el període de Preinscripció per al proper curs escolar 2019-2020. L’escola ha informat i ha lliurat a les famílies de sisè la informació i documentació necessària per dur a terme la preinscripció dels seus fills a l’institut. També, a les famílies de l’escola amb futurs alumnes de P3. Sempre podeu consultar amb la direcció de l’escola o directament a la web del Consorci d’Educació de Barcelona: www.edubcn.cat

INAUGURACIÓ OFICIAL EXPOSICIÓ 125 ANIVERSARI

El passat dimecres 13 de març, va tenir lloc la inauguració oficial de l’exposició a la seu del Districte amb motiu del nostre 125 aniversari. Ens acompanyaren el Regidor Sr. Agustí Colom i altres autoritats del Districte, el Comissionat d’Educació, Infància i Joventut de l’Ajuntament el Sr. Miquel Àngel Essomba, la Directora d’Acció Educativa del Consorci d’Educació de Barcelona Sra Rosa Artigal, així com Inspecció, Serveis Educatius, Direccions de la zona, companys, AMPA i altres membres de la comunitat educativa de la nostra benvolguda escola.

La historiadora Sra Mercè Tatjer , magnífica coneixedora de Les Corts i mare de l’escola, ens va fer cinc cèntims d’història.

Els principals objectius de l’exposició eren recollir la història de l’escola al llarg d’aquests 125 anys de vida, donar-li visibilitat davant de la comunitat i mostrar la nostra il·lusió i orgull de formar part de l’Ausiàs March.

Sols tenim paraules d’agraïment per totes les persones i/o institucions que ens han donat suport per poder dur a terme l’exposició i , sobretot, per totes les persones, alumnes, famílies, associacions, institucions,… que han fet possible que des del 1893 fins l’actualitat puguem desenvolupar el nostre compromís amb l’educació i la ciutadania.

És una exposició molt visual i amb molt de color, propi d’una escola. Us convidem a visitar-la, estarà a l’espai expositiu fins el 26 d’abril. Desitgem que la gaudiu.

FOTOS ACTE INAUGURACIÓ

VÍDEOS ACTE INAUGURACIÓ