L’escola Ausiàs March de Barcelona se situa al centre del barri de les Corts. Des de  l’any 1893 volem que els nens i nenes creixin en un ambient acollidor i familiar, estimats i motivats.

El principal objectiu del nostre equip docent és formar persones responsables, competents, solidàries i felices.

Benvinguts a l’Ausiàs March!

 

02

GRÀCIES

Molts anys d’història i convivència. Nens, famílies, personal, institucions,… D’aquí, d’allà, molt o poc hem passat per l’Ausiàs, una escola familiar i acollidora. Ara en el seu final no tenim més que paraules d’agraïment.

GRÀCIES per les vostres rialles i abraçades

GRÀCIES per les vostres sortides ocurrents

GRÀCIES per deixar-nos acompanyar-vos en el vostre creixement com a persones

GRÀCIES famílies per compartir objectius

GRÀCIES companys per la vostra responsabilitat i implicació

GRÀCIES institucions per estar allí

I així podríem continuar sense parar.

Ens hauria agradat a tots acabar d’una manera diferent després de més de 125 anys de formar part de la memòria històrica del barri de Les corts. Però, les circumstàncies manen.

Ara hem de mirar al futur amb il·lusió i sols podem desitjar-vos el millor, us ho mereixeu.

Ha estat un plaer i un orgull formar part de la comunitat educativa de l’Ausiàs.

La vida dóna moltes voltes. Així que no és un adéu per sempre, sinó un a reveure.

Sempre en el nostre cor. GRÀCIES.

TANQUEM!

L’escola Ausiàs March tanca definitivament les seves portes.

Per a qualsevol consulta dirigir-vos a l’escola Anglesola o al Consorci d’Educació de Barcelona.

JO SÓC AUSIÀS

La fi arriba i l’escola tanca. L’AMPA  ha ofert a tots els nens i nenes de l’escola una orla del seu grup classe i una samarreta amb un disseny personalitzat. També, n’hem rebut les mares delegades de les classes, personal no docent i  tot el professorat. Moltíssimes gràcies!.  Com bé diuen, en record de la nostra escola que ha estat més de 125 anys formant part de la memòria col·lectiva del barri de Les Corts i de la comunitat educativa. Ara i per sempre: JO SÓC AUSIÀS!

BEQUES MENJADOR 2020-2021

Avui s’obre el període per sol·licitar la beca de menjador pel proper curs escolar. No hi haurà Fons Social. Per aquest motiu,  tothom qui ho necessiti, haurà de sol·licitar la beca. Es farà telemàticament, del 23 de juny al 9 de juliol. En principi, l’escola Anglesola farà els tràmits. En la seva pàgina web i en la del Consorci d’Educació de Barcelona trobareu tota la informació i el link a l’enllaç per fer la sol·licitud. Aquí teniu informació que pot ser del vostre interès.

PLA DE REOBERTURA

Davant de la possible entrada de la ciutat de Barcelona en la fase 2 de la desescalada, l’escola ha elaborat el seu Pla de Reobertura. Tenint en compte les Instruccions i actualitzacions rebudes, reunions diverses: en Plenari les direccions de tota la ciutat, reunions de coordinació amb les direccions de les escoles públiques de la zona, Inspecció, Claustre… i d’acord amb la singularitat de la nostra escola i el tancament definitiu de la mateixa aquest juny, l’hem fet. Ens hagués agradat moltíssim poder acomiadar d’una altra manera l’escola, però les circumstàncies són les que són. El Consell Escolar n’és coneixedor del pla.

PLA DE REOBERTURA

Declaració responsable Infantil

Declaració responsable Primària

COMUNICAT A LES FAMÍLIES, DAVANT DE L’ENTRADA A LA FASE 2.

PLA D’OBERTURA DE CENTRES EDUCATIUS EN FASE 2 DE DESESCALADA EN LA FINALITZACIÓ DEL CURS 2019-2020

 

Benvolgudes famílies,

Com ja deveu saber, el Departament d’Educació va donar instruccions d’obrir els centres escolars un cop entrem a la fase 2 de la desescalada.

“Tots el centres elaboraran el Pla d’obertura amb la clara voluntat d’atendre i prestar el millor servei a l’alumnat i, partint del coneixement de la realitat de cada entorn, adoptaran les mesures organitzatives que millor s’ajustin a cada situació en cada una de les etapes educatives.  Aquests plans s’elaboraran amb l’assessorament i acompanyament de la Inspecció Educativa”

Les Direccions de Les Corts us informem de les accions que portarem a terme per a l’elaboració d’aquest pla.

L’escola disposarà de totes les mesures previstes en les instruccions per a l’organització de l’obertura dels centres educatius. És rellevant destacar, però, que tenint en compte la naturalesa dels infants en relació al distanciament social, no sempre es podran garantir totes les mesures sanitàries establertes en les instruccions presentades.

Reunides les Direccions de Les Corts i com a Xarxa d’Escoles Públiques del districte, en diferents ocasions, essent la darrera el 03/06/2020 juntament amb Inspecció, seguint les instruccions del Departament d’Educació per a l’organització de l’obertura dels centres educatius, i tenint en compte que el curs 2019-2020 a nivell lectiu acabarà en format telemàtic el 19 de juny.

Hem acordat de forma conjunta les següents accions:

 • Preparar l’obertura del centre un cop entrem a la fase 2 de la desescalada. 
 • Identificar els/les professionals que hi haurà disponibles a cada centre (Grup No Vulnerable), per garantir les mesures sanitàries.
 • Organitzar l’assistència dels infants (sempre de forma voluntària) per a poder planificar:
 • Tutoria individualitzada pels alumnes d’Educació Infantil (P3-P4-P5) i Primària (de 1r a 6è). Durant la setmana del 8 de juny, en horari de matí de 9 a 13h, per dies segons nivell. Els infants (si es vol) i un acompanyant adult (pare, mare o tutor legal) podran venir a l’escola a parlar amb el/la seu/va tutor/a  i  fer així un tancament més personalitzat del curs. Caldrà demanar cita prèvia al/la tutor/a corresponent i lliurar-li la declaració responsable de l’infant. En el cas de no poder-se fer presencialment la tutoria, podeu demanar-la fer telemàticament. També, haureu de contactar amb el/la tutor/a i demanar-li cita, dia i hora
 • .Acció educativa. Acompanyament presencial en grups de 13 com a màxim per a l’alumnat de  6è de primària per tal de donar suport a la finalització d’etapa i tancar el seguiment personalitzat del seu pas a secundària, en horari de matí, la setmana del 15 de juny.
 • Atenció tutorial en grups reduïts. Acompanyament personalitzat i emocional a l’alumnat de P3 a 5è, en horari de matí, la setmana del 15 de juny
 • Valoració dels espais disponibles al centre.
 • Concreció del servei de neteja per atendre les necessitats d’assistència al centre.
 • Coordinació per a l’obertura amb l’administració local.
 • Valoració d’aquestes actuacions per part d’inspecció.
 • Comunicació al Consell Escolar i a la comunitat educativa (publicació del Pla d’obertura a la web del centre primera setmana de juny).

Rebreu més informació quan s’hagin realitzat totes aquestes accions, juntament amb la documentació acreditativa pertinent. També, ho trobareu a la web de l’escola. Qualsevol dubte podeu fer un correu a l’escola: a8002678@xtec.cat

Atentament,

Direccions de Les Corts

Direcció Escola Ausiàs March.

 

ELS ARTISTES DE L’AUSIÀS PER SANT JORDI

De ben segur que trobeu a faltar els vostres companys d’escola, nosaltres moltíssim!. Per això, amb el que heu fet arribar de Sant Jordi, us hem preparat aquest muntatge. Esperem que gaudiu d’ell, com ho hem fet nosaltres. Fins aviat,

VÍDEO

FELIÇ SANT JORDI

Sant Jordi serà diferent, tancats i on line, però igual el volem celebrar. Amb les vostres creacions literàries, roses mil, princeses, cavallers, dracs,.. La xocolatada ens la menjarem a casa amb la família. Però, sigui com sigui, una festa tan senyalada i entranyable com Sant Jordi, no la podem deixar passar.

I com hem dit que és diferent, aquest cop, serem els mestres, els que us recitarem un poema per tots vosaltres. Cuideuvos molt. Salut i alegria.

JORDINA CONTRA EL DRAC

Sant Jordi ja és aquí,

vol contar-nos una història.

Dracs, Roses i Princeses,

formen part de la memòria.

Sóc Jordina, sanitària,

vinc de lluny per ajudar-te

un drac fort i despietat

ha arribat a la comarca.

No patiu, poble estimat,

porto una arma infal·lible,

un consell molt important

“dins de casa no pot vindre”

Vinga, va, ja queda poc

per fer fora al drac ferotge.

Aprofita i escriu molt,

fes dibuixos, cants i roses”

VÍDEO

COMUNICAT CONSORCI D’EDUCACIÓ EN RELACIÓ A LES OBRES NOVA ESCOLA

Benvolgudes famílies,

Ahir al migdia es va celebrar el Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona en el que es van aprovar una sèrie de mesures excepcionals per iniciar el proper curs , davant la situació tant excepcional que estem vivint.  S’està intentant per tots els mitjans la reanudació de l’obra però la situació està complicada.  A més d’aconseguir els permisos per tornar a reiniciar la construcció cal que l’empresa constructora i les altres empreses subcontratades que li fan serveis es posin un altre cop en funcionament, i això encara portarà un temps. Tots aquests contratemps fan veure als tècnics encarregats del projecte que no es podran complir els terminis d’entrega de l’obra i per tant no estarà acabada al mes de setembre.  Per tant s’ha buscat una alternativa per tal que l’escola Anglesola pugui iniciar les classes de manera normalitzada al mes de setembre.

La solució que s’ha presentat és  que comencem el curs 20-21 de la següent manera: els alumnes d’infantil es queden a l’edifici de Can Rosés i els alumnes de primària comencen a l’edifici de l’actual escola Ausiàs March.  Els alumnes que comencen la primària a l’edifici d’Ausiàs March ho faran amb l’equip de mestres i el Projecte Educatiu de l’escola Anglesola.

Totes les condicions (recursos humans, materials, horaris, etc.) d’aquesta adequació temporal es treballaran i pactaran en una comissió de treball mixta formada per representants del Consorci d’Educació de Barcelona, la Inspecció Educativa i la direcció de l’escola Anglesola.  En el moment que l’obra del nou edifici estigui acabada farem el trasllat, això podria passar a finals del primer trimestre, però no podem avançar dates.  Anirem fent seguiment conjunt amb l’equip del Consorci que gestiona les obres.

Us mantindrem informats del procés i dels acords que anem decidint a la comissió de treball.

 

Salutacions i cuideu-vos molt.

 

3r TRIMESTRE

Benvolgudes famílies;

Abans de tot saludar-vos amb el desig de que estigueu tots el millor possible.

Estem a l’espera de rebre les darreres instruccions del Departament d’Educació. Mentre, hem iniciat el 3r Trimestre del curs 19-20.  Un trimestre atípic i de moment no  presencial.

L’important és que els vostres fills i filles continuïn aprenent. No volem que us angoixeu per les notes. Faran uns aprenentatges diferents però també importants i es potenciaran altres competències, més transversals, com són l’autonomia i iniciativa personal, la competència digital o la competència d’aprendre a aprendre, així com les competències de l’àmbit de ciutadania del medi social.

Continuarem treballant a través dels canals que hem iniciat aquests dies: grups de WhatsApp, correus electrònics o classroom amb els/les tutors/es, tant per fer-vos arribar les tasques a desenvolupar com pel seu retorn i, sobretot, per poder mantenr el vincle emocional que tothom necessitem.

La 2ª avaluació s’ha fet tal com estava prevista amb la informació recollida durant els mesos de gener, febrer i primera setmana de març. Recordeu que del 13 de març al 14 d’abril ha estat un període no lectiu ni avaluable. Els informes es lliuraran a la tornada. En quan a la 3ª avaluació, heu de pensar que s’han fet dos  terços presencials del curs i el que fem a partir d’ara ha de sumar, mai al contrari. Cap alumne pot suspendre pel Covid19. La interacció entre l’alumnat i el professorat ha de permetre l’avaluació en el vessant formador.

Anirem seguint les indicacions que vagin arribant del Departament d’Educació i adaptant-nos a l’evolució del confinament. En relació a la Preinscripció del proper curs, 20-21, pel moment no hi ha res oficial. Us mantindrem informats.

Vosaltres pares i mares no cal que feu de mestres, però la vostra col·laboració és indispensable per a ajudar-los. I, sobretot, és essencial el vostre acompanyament emocional.

De ben segur que ho esteu fent molt bé. No és una situació fàcil, tot el contrari delicada i difícil, combinar fills, feines, més les pròpies emocions intensificades per l’angoixa de la situació i el moment que estem vivim. Per això ens hem de permetre sentir que fallem, que ens atabalem i donar-nos un descans per tornar amb més força. No patiu, entenem totes les situacions i volem estar al vostre costat per al que us convingui.

Estem convençuts que podem i que ens en sortirem tots plegats.

El darrer curs de l’escola. Ningú ens imaginàvem acabar d’aquesta manera. Però, hem de ser positius i esperar poder-nos tornar a veure ben aviat. Mentrestant cuideu-vos molt. Us trobem a faltar!

Claustre de l’Escola Ausiàs March

Notícies (2)

En l’enllaç següent del Consorci d’Educació podeu trobar la informació actualitzada arran de les mesures preses pel coronavirus també pel que fa a la preinscripció del curs vinent i altra informació general. Dir-vos també que avui s’han lliurat les targetes menjador a l’escola a les famílies que ho han desitjat. Cuideuvos molt.

Enllaç

Notícies

Benvolgudes famílies, com ja us hem informat el procés de Preinscripció pel proper curs escolar s’ha aplaçat fins que  pugui fer-se amb normalitat. Les notícies són múltiples i variades, a mesura que siguin oficials i sempre seguint les orientacions del Departament d’Educació us informarem. Estem en contacte.

TANCAMENT ESCOLES. COVID-19

Comunicat rebut per a les famílies,

“Benvolgut, benvolguda,

 

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir de demà  tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.

Aquesta mesura té prevista una durada inicial de 14 dies, fins el 27 de març inclòs. Prestarem atenció a les instruccions del Departament de Salut i a l’evolució de la situació.

Us recomanem que tingueu oberts canals de comunicació fluids amb el personal del centre educatiu, però és recomanable evitar aquells de tipus presencial.

També us recordem que cal que seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus

El Consorci d’Educació farà arribar a la direcció del centre les indicacions pertinents en relació als dubtes que puguin sorgir.

Us agraïm la vostra comprensió i col•laboració.”

LA GUÀRDIA URBANA ENS VISITA

Cada any participem en les activitats d’Educació Viària que duu a terme la Guàrdia Urbana. Però, aquest curs,a més ens han vingut a visitar acompanyats d’uns bons amics seus de 4 potes. Com fa uns cursos van venir amb les seves motos, ahir la Guàrdia Urbana muntada va venir acompanyada dels seus magnífics cavalls. Primer de tot ens els van presentar i després ens van explicar tot el relacionat amb ells: què mengen, on viuen, com dormen, com els ensenyen, per on fan el servei, com tenen cura d’ells,… tot, tot fins que es jubilen del servei actiu. I per acabar, vam poder tocar-los i passar-lis el raspall, els hi agradava molt. Ens va encantar la seva visita i vam poder gaudir de la majestuositat dels animals.

FOTOS

RUA DE CARNAVAL 2020

La 3ª i última ordre era la RUA DE CARNAVAL que vam celebrar, tots plegats, divendres a tarda. Acompanyats de les famílies i dels Diables de Les Corts amb la seva música, vam fer una passejada pel barri al voltant de l’escola. La missió espacial MARS 20 serà al juliol però nosaltres ens hem avançat amb els científics de 4t, els astronautes de 1r i 2n, els coets d’Infantil, el sistema solar de 3r i els “marcians”  de 5è i 6è. Encara que l’últim, hem gaudit amb el carnaval d’aquest any. Digne de recordar!!!

I la propera setmana, com a continuació del Planetari, farem tots els cursos un Taller relacionat amb l’espai.

FOTOS

VIDEOS