COMUNICAT A LES FAMÍLIES, DAVANT DE L’ENTRADA A LA FASE 2.

PLA D’OBERTURA DE CENTRES EDUCATIUS EN FASE 2 DE DESESCALADA EN LA FINALITZACIÓ DEL CURS 2019-2020

 

Benvolgudes famílies,

Com ja deveu saber, el Departament d’Educació va donar instruccions d’obrir els centres escolars un cop entrem a la fase 2 de la desescalada.

“Tots el centres elaboraran el Pla d’obertura amb la clara voluntat d’atendre i prestar el millor servei a l’alumnat i, partint del coneixement de la realitat de cada entorn, adoptaran les mesures organitzatives que millor s’ajustin a cada situació en cada una de les etapes educatives.  Aquests plans s’elaboraran amb l’assessorament i acompanyament de la Inspecció Educativa”

Les Direccions de Les Corts us informem de les accions que portarem a terme per a l’elaboració d’aquest pla.

L’escola disposarà de totes les mesures previstes en les instruccions per a l’organització de l’obertura dels centres educatius. És rellevant destacar, però, que tenint en compte la naturalesa dels infants en relació al distanciament social, no sempre es podran garantir totes les mesures sanitàries establertes en les instruccions presentades.

Reunides les Direccions de Les Corts i com a Xarxa d’Escoles Públiques del districte, en diferents ocasions, essent la darrera el 03/06/2020 juntament amb Inspecció, seguint les instruccions del Departament d’Educació per a l’organització de l’obertura dels centres educatius, i tenint en compte que el curs 2019-2020 a nivell lectiu acabarà en format telemàtic el 19 de juny.

Hem acordat de forma conjunta les següents accions:

 • Preparar l’obertura del centre un cop entrem a la fase 2 de la desescalada. 
 • Identificar els/les professionals que hi haurà disponibles a cada centre (Grup No Vulnerable), per garantir les mesures sanitàries.
 • Organitzar l’assistència dels infants (sempre de forma voluntària) per a poder planificar:
 • Tutoria individualitzada pels alumnes d’Educació Infantil (P3-P4-P5) i Primària (de 1r a 6è). Durant la setmana del 8 de juny, en horari de matí de 9 a 13h, per dies segons nivell. Els infants (si es vol) i un acompanyant adult (pare, mare o tutor legal) podran venir a l’escola a parlar amb el/la seu/va tutor/a  i  fer així un tancament més personalitzat del curs. Caldrà demanar cita prèvia al/la tutor/a corresponent i lliurar-li la declaració responsable de l’infant. En el cas de no poder-se fer presencialment la tutoria, podeu demanar-la fer telemàticament. També, haureu de contactar amb el/la tutor/a i demanar-li cita, dia i hora
 • .Acció educativa. Acompanyament presencial en grups de 13 com a màxim per a l’alumnat de  6è de primària per tal de donar suport a la finalització d’etapa i tancar el seguiment personalitzat del seu pas a secundària, en horari de matí, la setmana del 15 de juny.
 • Atenció tutorial en grups reduïts. Acompanyament personalitzat i emocional a l’alumnat de P3 a 5è, en horari de matí, la setmana del 15 de juny
 • Valoració dels espais disponibles al centre.
 • Concreció del servei de neteja per atendre les necessitats d’assistència al centre.
 • Coordinació per a l’obertura amb l’administració local.
 • Valoració d’aquestes actuacions per part d’inspecció.
 • Comunicació al Consell Escolar i a la comunitat educativa (publicació del Pla d’obertura a la web del centre primera setmana de juny).

Rebreu més informació quan s’hagin realitzat totes aquestes accions, juntament amb la documentació acreditativa pertinent. També, ho trobareu a la web de l’escola. Qualsevol dubte podeu fer un correu a l’escola: a8002678@xtec.cat

Atentament,

Direccions de Les Corts

Direcció Escola Ausiàs March.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>